Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

6 άνθρωποι με σύνδρομο Down που εμπνέουν, Οι συγκλονιστικές ιστορίες τους


Άνθρωποι που εμπνέουν και διδάσκουν με την ιστορία τους. Πρόκειται για τις περιπτώσεις ατόμων με σύνδρομο Down που αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δύναμη και θέληση μπορούν να κάνουν τα πάντα.
Διαβάστε έξι περιπτώσεις:
1. Katie Higgins – δασκάλα zumba
downksk1
Την Παραμονή των Χριστουγέννων του 1990 η Mary Higgins ενημερώθηκε ότι το αγέννητο μωρό της θα γεννηθεί με σύνδρομο Down. Ο γιατρός τής είπε να το σκεφτεί και εκείνη δεν διέκοψε την κύηση. Μετά από πέντε μήνες κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό της. Η Katie, σήμερα 25 χρονών, παρά τις δυσκολίες κατάφερε να γίνει μια δασκάλα zumba. Ξεκίνησε απλά χορεύοντας αλλά η δασκάλα της εντόπισε γρήγορα το ταλέντο της και της έδωσε δικό της τμήμα.
2. Zhou Zhou – Μαέστρος
downksk2
Ο Zhou Zhou έχει ένα εξαιρετικό και σπάνιο ταλέντο. Είναι ένας μαέστρος που δεν διαβάζει τη μουσική, αλλά μπορεί να απομνημονεύσει τις μελωδίες όλων των τμημάτων σε ένα κομμάτι αμέσως μόλις το ακούει. Γεννήθηκε με σύνδρομο Down το 1979 στην επαρχία Wuhan της Κίνας και το IQ του είναι μόλις το 30% ενός φυσιολογικού ατόμου. Δεν ξέρει την ηλικία του ή να αναγνωρίσει το νόμισμα, αλλά ξέρει όλα τα τμήματα των οργάνων σε μια συμφωνία. Το ταλέντο του είναι μοναδικό.
3. Ayelén Barreiro – Χορεύτρια
downksk3
Η Ayelen Barreiro είναι μια νεαρή γυναίκα από την Αργεντινή με σύνδρομο Down. Ο σύντροφός της, ο Facu, ένας όμορφος άνδρας, έχει επίσης σύνδρομο Down. Το 2012, η Ayelen επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε ένα σόου της Αργεντινής με χορό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, ένα άτομο με σύνδρομο Down διαγωνίζεται σε τηλεοπτικό διαγωνισμό χορού. Η Ayelen δεν κέρδισε, αλλά απέδειξε την επιμονή της και μεγάλη τεχνική στην πίστα και κέρδισε χιλιάδες οπαδούς.
4. Noelia Garella – Νηπιαγωγός
downksk4
Η Noelia Garella είναι η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Αργεντινή. Αποφοίτησε από τη σχολή της το 2007 και τώρα εργάζεται σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας στην πόλη της Κόρδοβα. Η Noelia είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης με ειδικότητα στον τομέα του τουρισμού, της φιλοξενίας και των μεταφορών. Η ίδια λέει ότι «δεν υπάρχει καμία προκατάληψη προς το μέρος μου από όταν άρχισα να δουλεύω. Και οι γονείς και τα παιδιά είναι ευχαριστημένοι. Δίνουμε γάλα, μεσημεριανό και σνακ στα παιδιά. Περνάμε πολύ ωραία».
5. Madison Tevlin
downksk5
Η 14χρονη Madison Tevlin από τον Καναδά μάχεται με τις προκαταλήψεις σχετικά με τα άτομα με σύνδρομο Down. Η έφηβη, που αγαπά να τραγουδά προκάλεσε το 2015 αίσθηση στο YouTube με την ερμηνεία της να έχει πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές τραγουδώντας το «All of Me».

6. Madeline Stuart – Μοντέλο

downksk6
Η Stuart έγινε το δεύτερο μοντέλο με σύνδρομο Down που περπάτησε στην πασαρέλα στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2015. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Ρότσεστερ, για να εμφανιστεί σε μια ακόμη επίδειξη μόδας. Η 19χρονη παρά τις δυσκολίες της ξεχώρισε και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com