Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

AIDS: Τι συμβαίνει ακριβώς με τον ιό HIV – Όσα πρέπει να γνωρίζουν ΟΛΟΙΤο AIDS είναι η ασθένεια που προέρχεται από έναν ιό που ονομάζεται “Ιός Ανοσοανεπάρκειας του Ανθρώπου” (Human Immunodeficiency Virus – HIV για συντομία).

Εάν βρεθείτε θετικοί στο σχετικό τεστ για AIDS, σημαίνει ότι έχετε τον ιό HIV. Εάν βρεθείτε αρνητικοί, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:

Δεν έχετε τον ιό, ή
Δεν έχετε το ιό αρκετό καιρό στον οργανισμό σας, ώστε το τεστ να τον ανιχνεύσει
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αν νομίζετε ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί, θα πρέπει να περιμένετε μερικές εβδομάδες, προτού κάνετε το τεστ. Αν το κάνετε πολύ σύντομα, τα αποτελέσματα μπορεί να δείξουν ότι δεν έχετε τον ιό HIV, ακόμα και αν στην πραγματικότητα είστε όντως φορέας του. Προσοχή: κατά τη διάρκεια αυτής της αναμονής των μερικών εβδομάδων και προτού κάνετε το τεστ, αν έχετε τον ιό, μπορείτε ήδη να τον μεταδώσετε.

Ένας ιός είναι απλά ένα είδος μικροβίου που μπορεί να εισέλθει στο σώμα σας και να σας κάνει να αρρωστήσετε. Το σώμα σας έχει έναν “στρατό” για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις “επιθέσεις” κάθε ιού. Αυτός ο “στρατός” είναι το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Και σαν στρατός, έχει διαφορετικούς τρόπους για κερδίζει κάθε μάχη.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του ανοσοποιητικού συστήματος είναι οι “στρατιώτες” του, που ονομάζονται κύτταρα CD4. Στην πραγματικότητα, τα κύτταρα CD4 λειτουργούν περισσότερο σαν “λοχαγοί”, αφού επί της ουσίας “οργανώνουν” τον τρόπο που οι “απλοί στρατιώτες”, τα κύτταρα CD, θα αντιμετωπίσουν τον “εχθρό” (δηλαδή τον ιό).

Βασικά, αυτό που συμβαίνει είναι το εξής:

Ένας ιός HIV εισέρχεται σε μία ένα από CD4 κύτταρα του οργανισμού σας
Ο HIV μετατρέπει αυτό το κύτταρο CD4 σε ένα “εργοστάσιο αναπαραγωγής” του
Στη συνέχεια προσπαθεί να δημιουργήσει όσα περισσότερα αντίγραφα του εαυτού του μπορεί
Όταν ο HIV έχει εξαντλήσει τη χρήση αυτού του κυττάρου CD4, τότε το κύτταρο αυτό πεθαίνει, ενώ όλα τα νέα αντίγραφα του ιού HIV κολυμπούν μακριά για να βρουν περισσότερα κύτταρα CD4 να επιτεθούν
Από τη στιγμή που τα νέα αντίγραφα του ιού του AIDS εντοπίσουν νέα κύτταρα CD4, η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται και θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται μέχρι να μην μείνει κανένα κύτταρο CD4 στον οργανισμό σας. Αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν δεν ακολουθήσετε την προβλεπόμενη θεραπεία για τους φορείς του HIV.

Μόλις ο ιός του AIDS είναι στο σύστημά σας και εξολοθρεύει τα κύτταρα CD4, έχετε λιγότερα τέτοια κύτταρα για να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να αμυνθεί απέναντι σε άλλες ασθένειες. Συνήθως τα διάφορα μικρόβια προσβάλλουν ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός σας, ανάλογα με το είδος τους (π.χ. η φυματίωση επιτίθεται στους πνεύμονές σας, η ανεμοβλογιά στο δέρμα σας κλπ). Τα κύτταρα CD4, μαζί με τα άλλα μέρη του ανοσοποιητικού σας συστήματος σκοτώνουν τα μικρόβια και σας βοηθούν να ανακάμψετε από την ασθένεια.

Ο ιός του AIDS είναι τόσο επικίνδυνος γιατί επιτίθεται άμεσα στην άμυνα του οργανισμού σας. Ο HIV προσπαθεί απλά να παράγει νέα αντίγραφα του εαυτού του. Αλλά, δεδομένου ότι σκοτώνει τα κύτταρα CD4, το σώμα σας μένει τελικά με ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, είναι ευάλωτο σε άλλες ασθένειες, αφού δεν μπορεί να τις αποκρούσει.

Όταν κάνετε το τεστ για τον ιό του AIDS, πιθανότατα θα δείτε στα αποτελέσματα τον αριθμό των κυττάρων CD4. Δηλαδή, οι γιατροί θα έχουν μετρήσει ακριβώς πόσα κύτταρα CD4 έχετε σε ένα κυβικό χιλιοστό αίματος (περίπου όσο μία σταγόνα). Αυτός ο αριθμός, αποκαλύπτει στους γιατρούς πόσο μεγάλος είναι ο “στρατός” σας. Ο μέσος υγιής φορέας του ιού HIV έχει ένα αριθμό CD4 κυττάρων περίπου 800 έως 1500 ανά κυβικό χιλιοστό αίματος. Όταν ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος σε ένα οροθετικό άτομο, τότε σημαίνει ότι ο ιός έχει αναλάβει δράση.

Δεδομένου ότι ο ιός συνεχίζει να σκοτώνει τα κύτταρα CD4, ο αριθμός των CD4 κυττάρων συνεχίζει να μειώνεται. Για το σώμα σας είναι όλο και πιο δύσκολο να αποκρούσει άλλες ασθένειες. Για να σταματήσει αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε πιστά την προβλεπόμενη και δύσκολη φαρμακευτική αγωγή για να επιβραδύνετε τη δραστηριότητα του ιού και να διατηρήσετε υψηλά τον αριθμό των CD4 κυττάρων σας. Τα φάρμακα αυτά ονομάζονται αντιρετροϊκά.

Εφόσον ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, τότε, ο φορέας του ιού του AIDS διάγει έναν αρκετά νορμάλ βίο, ζώντας για πολλά χρόνια.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com