Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Σένγκεν «χωρίζει» Ροδίτη με Ουκρανή

Η Σένγκεν «χωρίζει»  Ροδίτη με Ουκρανή


Δεν  είναι μόνο η Ελληνική γραφειοκρατία που τσακίζει κόκαλα και... προκαλεί νευρικούς κλονισμούς! Η Ευρωπαϊκή και... διεθνής να δείτε τι μπορεί να σκαρώσει, στην περίπτωση δύο ανθρώπων, ατόμων με ειδικές ανάγκες όπου ο ένας ζει στη Ρόδο και η άλλη στην Ουκρανία.
Οι δύο αυτοί άνθρωποι, γνωρίστηκαν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και γρήγορα ανέπτυξαν μεταξύ τους μια αμοιβαία αλληλοεκτίμηση. Και οι δύο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (ακοής και ομιλίας) αλλά μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ και του «Viber» όπου συνομιλούν εδώ και πολλούς μήνες, είχαν αναπτύξει μια τρυφερή σχέση.
Το διαδικτυακό αυτό ζευγάρι, αφού ενημέρωσε τις οικογένειές τους, αποφάσισαν πριν από μερικές μέρες, να συναντηθούν και να βρεθούν από κοντά. Όταν δοκίμασαν να κάνουν πράξη την απόφασή τους (και να έρθει στη Ρόδο η γυναίκα για να γνωριστούν)  έπεσαν από τα σύννεφα:
Τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να της χορηγήσουν βίζα, εξαιτίας των όσων προβλέπονται στην συνθήκη Σέγκεν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση. Από κοινού οι οικογένειες προσπάθησαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια αυτά (εξαιτίας του ότι πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες) αλλά δεν τα κατάφεραν.
«Είναι άκρως παράλογο αυτό που συμβαίνει – δήλωσε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ  συγγενής του Ροδίτη. Την ώρα που η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι και ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπαινοβγαίνει, την ίδια ώρα δεν μπορούν να δώσουν λύση για να βρεθούν από κοντά δύο άνθρωποι που μεταξύ τους έχουν αναπτύξει κάτι πολύ όμορφο και επιθυμούν τόσο πολύ να γνωριστούν τόνισε ο ίδιος. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας..»

http://dikaiwma-stin-prosvasi.blogspot.gr

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com