Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ-Αναρωτιόμαστε όμως εάν θα τελειώσετε ότι αρχίσατε η είναι και αυτό κόλπο κ.ΔημητριάδηΜήνυση για προσβολή της προσωπικότητας προανήγγειλε ότι θα καταθέσει κατά του Λάκη Λαζόπουλου ο Πειραϊκός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Δημητριάδης σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «Δεν μπορεί να θίγεται ούτε η αξιοπρέπεια κανενός ούτε να θίγεται ένας άνθρωπος για την αναπηρία του ή για χρώμα του ή για οτιδήποτε άλλο»

-Αναρωτιόμαστε όμως στο εάν θα τελειώσετε ότι αρχίσατε η είναι και αυτό κόλπο και την τελευταία στιγμή θα τα βρείτε με έναν συμβιβασμό και μια συγνώμη κ.Δημητριάδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΜήνυση προανήγγειλαν τα ΑμεΑ κατά του Λάκη... από disabledbook


Τι λέει ο νόμος 

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο ΑΠ 157/2013 Προσβολή Προσωπικότητας-Πότε είναι παράνομη-Βλαπτικές της Τιμής και Υπόληψης ισχυρισμοί ή διαδόσεις-Αξίωση Αποζημίωσης

Σύμφωνα με το άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να ζητήσει την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον. Αξίωση αποζημίωσης, κατά τις περί αδικοπραξιών διατάξεις (άρθρα 914 επ. ΑΚ), δεν αποκλείεται, ύστερα από αίτηση του προσβληθέντος, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρα 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1 και 2 αυτού).

Προσβολή προσωπικότητας συνιστούν πράξεις, που περιέχουν ονειδισμό ή αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής προσωπικότητας του ανθρώπου, ακόμα και αν αυτές τον καθιστούν απλά ύποπτο, ότι μετέρχεται ανέντιμες μεθόδους κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, ή άλλων εκφάνσεων της ζωής του.
 Εξ άλλου, από τις προαναφερόμενες νομικές διατάξεις προκύπτει, ότι η Προσβολή είναι παράνομη, όταν γίνεται χωρίς δικαίωμα ή σε ενάσκηση μικρότερης σπουδαιότητας δικαιώματος ή κάτω από περιστάσεις που καθιστούν καταχρηστική την άσκησή του. Ο νόμος καθιερώνει αντικειμενική ευθύνη του προσβάλλοντος, μόνο ως προς την αξίωση άρσης της προσβολής και παράλειψής της στο μέλλον, ενώ για την αξίωση χρηματικής, λόγω ηθικής βλάβης, ικανοποίησης, απαιτεί και το στοιχείο της υπαιτιότητας (Ολ. ΑΠ 812/1980, ΑΠ 1599/2000, ΑΠ 1735/2009).

Τι θα γίνει στην πράξη 

Με απλά λόγια, ο κ.Δημητριάδης μπορεί να κάνει μήνυση κατά του Λάκη Λαζόπουλου, θα πάρει μια δικάσιμο μετά τα από δυο έτη περίπου και θα πάει ο δικηγόρος του Λαζόπουλου και θα πει εκ μέρους του πελάτη του παραδέχεται  την προσβολή της προσωπικότητας, ήταν λάθος της στιγμής και ζητάει συγνώμη.. Αυτά!!

Μπορεί βέβαια να κάνει αίτηση για ικανοποίηση της ηθικής βλάβης όλων των ανάπηρων που ο Πειραϊκός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων έχει μέλη, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρα 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1 και 2 αυτού) και να λάβει χρηματική αποζημίωση, χρήματα που εάν κερδίσει θα τα βάλει στον Πειραϊκό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων ως χρηματοδότηση.

Στην ουσία, 

Άραγε, το πρόβλημα  είναι η προσβολή της νοημοσύνης και της ηθικής μας σαν ανάπηροι  ή η ευκαιρία να κερδίσουμε δημοσιότητα και έκτακτη επιχορήγηση σαν Πειραϊκός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων. .
Από την άλλη πάλι θα μας πείτε καλύτερα να κυνηγάμε τέτοιες συμπεριφορές παραδειγματικά ώστε στο μέλλον άτομα σαν τον Λάκη Λαζόπουλο να ξεκαβαλάνε το καλάμι

Μεταξύ μας το δεύτερο είναι το καλύτερο

Στο ενδιάμεσο 

Εάν γίνει μήνυση και μέχρι να δικαστή και να τελεσιδικίση η υπόθεση,  μια γνωστή εταιρεία σταματά να δίνει διαφημίσεις σε «μέσα που δίνουν βήμα στο Λαζόπουλο»

Φαίνεται πως δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις για την ατάκα του Λάκη Λαζόπουλου για τα άτομα με αναπηρίες, παρά τη συγγνώμη που ο ίδιος ζήτησε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αμβυξ Α.Ε., Αλβέρος Ρεβάχ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, τονίζει ότι η εταιρεία της οποίας ηγείται, σταματά να δίνει διαφημίσεις σε «μέσα που δίνουν βήμα στο Λάκη Λαζόπουλο»

«Δεν γίνεται να στηρίζουμε με τα λεφτά των καταναλωτών που πληρώνουν για τα προϊόντα μας, ανθρώπους που προσβάλουν, πέρα από τη νοημοσύνη και την ηθική μας, τους ανάπηρους, όποιοι και όπου να είναι.» σημειώνει ο ίδιος ενώ καλεί και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Η Aμβυξ Α.Ε. είναι η παλαιότερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, ενώ εισάγει μερικά από τα γνωστότερα στην ελληνική αγορά ουίσκι, μπύρες και σαμπάνιες.

Δείτε τι έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο Facebook
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com