Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-Ξανάγινε Μαθητής ο Δήμαρχος Βριλησίων


Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, ξανάγινε μαθητής ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης, για να παρακολουθήσει μαζί με δεκάδες μαθητές στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης, μια ενδιαφέρουσα βιωματική συζήτηση γύρω από την αναπηρία!

Οι Ειρήνη Τρομπέτα, Στέφανος Βούρος και Βαγγέλης Αυγουλάς επισκέφθηκαν το σχολείο για να απαντήσουν χωρίς κόμπλεξ και χωρίς να νιώθουν καμία προσβολή, σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών μαθητών γύρω από την καθημερινή ζωή ενός νέου με αναπηρία.

«Γεννηθήκατε με αναπηρία, οπότε ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σας όταν ως παιδιά καταλάβατε ότι είστε διαφορετικοί»;

Αυτή ήταν μια από τις πρώτες ερωτήσεις των παιδιών στο νεαρό δικηγόρο Βαγγέλη Αυγουλά ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός, καθώς και στο διαφημιστή Στέφανο Βούρο ο οποίος έχει γεννηθεί χωρίς δάχτυλα στα άνω και κάτω άκρα του.

Οι δύο νέοι αστειεύονταν συνεχώς με την αναπηρία τους, σπάζοντας εξ αρχής τον πάγο και δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που έκανε το χρόνο να κυλήσει σαν νερό! Από τα πειράγματα δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Δήμαρχος Βριλησσίων, ο οποίος ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ήθελε όπως δήλωσε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε μια συζήτηση ζωής!

«Η σημερινή συζήτηση όπου χωρίς τείχη τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Διαφορετικότητα μέσα από τις δικές τους απορίες, προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία και αγγίζει τον πυρήνα της ουσιαστικής διδασκαλίας σε ένα σχολείο», σημείωσε ο κ. Μανιατογιάννης.

«Όταν γεννηθείς με αναπηρία, τον πρώτο λόγο για το αν θα αισθάνεσαι διαφορετικός ή όχι, για το αν θα είσαι σαν τιμωρημένος πάντα μόνος σου και στη γωνία ή αν θα ζήσεις τη ζωή σου «φυσιολογικά», τον έχει καθημερινά και στην πράξη πάντα η Οικογένεια», σημείωσαν μεταξύ άλλων οι δύο νέοι θέλοντας να καταδείξουν τη σημασία της στάσης των γονέων στην ανατροφή ενός παιδιού με αναπηρία.

Από την όλη συζήτηση η τοπική μαθητική κοινότητα των Βριλησσίων αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενεργή και ευαισθητοποιημένη σε θέματα των ΑμεΑ, ενώ τιμητικές για τους ομιλητές ήταν οι στιγμές συγκίνησης που αρκετά παιδιά εξέφρασαν λαμβάνοντας κάποιες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Με λένε Αντώνη lotras και έχω ημιπληγία. Γεννήθηκα  στην Ελλάδα αλλά  μεγάλωσα στην Αγγλία εντούτοις δηλώνω Σπαρτιάτης λόγω καταγωγής. Σπούδασα Ιστορία.-Αρχαιολογία. Πιστεύω ότι το διαδίκτυο αποτέλεσε "επανάσταση" στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών καθώς ίσως πραγματώνει στην εποχή μας αυτό που λέμε άμεση δημοκρατία.Μου αρέσουν οι συγκρουσιακές συζητήσεις όταν δημιουργούν συνθέσεις και οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/kinodsΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com