Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Διαβήτης: Πώς επηρεάζει την όραση, κάθε πότε πρέπει να γίνεται έλεγχος


Ο διαβήτης μπορεί να προσβάλει διάφορα σημεία του ματιού, ένα από τα οποία είναι ο αμφιβληστροειδής χιτώνας που αντιστοιχεί στον βυθό του ματιού.
Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι η προσβολή των μικρών (τριχοειδών) αγγείων του αμφιβληστροειδούς.
Πρόκειται για πάθηση που αφορά όλους τους διαβητικούς ασθενείς, είτε κάνουν χρήση ινσουλίνης και είναι νεαρής ηλικίας είτε όχι και εμφανίζουν την πάθηση σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Ο διαβητικός ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι είναι απαραίτητο να ρυθμίζει σωστά το σάκχαρό του, καθώς το απορρυθμισμένο σάκχαρο προωθεί με γρηγορότερους ρυθμούς τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.
Παράλληλα, πρέπει ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, την υπερλιπιδαιμία (αυξημένη χοληστερόλη και τριγλυκερίδια) αν υπάρχει και να περιορίζει το κάπνισμα και το αλκοόλ.
Διαβήτης: Πώς επηρεάζει την όραση, κάθε πότε πρέπει να γίνεται έλεγχος
Επειδή ο διαβήτης συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα, πρέπει να ελέγχετε τακτικά την όρασή σας.
Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη πρέπει να εξετάζονται από οφθαλμίατρο κάθε έξι μήνες. Οι εξετάσεις όπως η βυθοσκόπηση, η τοπογραφία κερατοειδούς, η οπτική τομογραφία αμφιβληστροειδούς και τα οπτικά πεδία επιτρέπουν στους ασθενείς να ελέγχουν συχνά τα μάτια τους, είτε για προληπτικούς λόγους λόγω οικογενειακού ιστορικού είτε για να παρακολουθούν την εξέλιξη συγκεκριμένης πάθησης.
Όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω ιστορικού, οφείλουν να εξετάζονται κάθε έξι μήνες ή κατ’ έτος, ανάλογα με την περίπτωση.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται έλεγχος

-1 φορά τον χρόνο πρέπει να ελέγχονται τα μάτια, ανεξάρτητα από την ηλικία.
-2 φορές τον χρόνο, αν υπάρχει ιστορικό διαβήτη.
-1 φορά το εξάμηνο ή συχνότερα μετά τα 45 χρόνια, όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com