Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Αλτσχάιμερ: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο


Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια ασθένεια μη θεραπεύσιμη, εκφυλιστική και θανατηφόρα που προσβάλλει κυρίως όσους είναι πάνω από 65.

Η πρόγνωση της ασθένειας είναι δύσκολη, ενώ η διάρκειά της ποικίλλει.

Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της νόσου παίζει η διανοητική εγρήγορση, η σωματική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή.

Σύμφωνα με τα νεώτερα επιστημονικά ευρήματα οι ηλικιωμένοι που φέρουν το γονίδιο APOE4 -αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για τη νόσο Αλτσχάιμερ- και ακολουθούν διατροφή που περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη ομάδα τροφών έχουν λιγότερα σημάδια αλλαγής στον εγκέφαλο που συνδέονται με τη νόσο.

Αλτσχάιμερ: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο

Συγκεκριμένα, η έρευνα ανακάλυψε ότι η κατανάλωση θαλασσινών συνδεόταν με αυξημένα επίπεδα υδραργύρου στον εγκέφαλο αλλά όχι με την ποσότητα πλακών βήτα αμυλοειδούς πρωτεΐνης και δεματίων πρωτεΐνης Ταυ, που συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η έρευνα θέλησε να διαπιστώσει αν η κατανάλωση θαλασσινών συνδέεται με επίπεδα υδραργύρου στον εγκέφαλο και αν η συγκεκριμένη κατανάλωση ή τα επίπεδα υδραργύρου στον εγκέφαλο μπορεί να παίζουν ρόλο στις εγκεφαλικές αλλαγές που οδηγούν σε Αλτσχάιμερ και άλλα είδη άνοιας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα του Rush University Medical Center, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη διατροφή τους σε ετήσια βάση για ορισμένα χρόνια.

Στην έναρξη της έρευνας η διανοητική κατάσταση των συμμετεχόντων ήταν εντάξει αλλά ορισμένοι εμφάνισαν τελικά νοητική εξασθένηση και άνοια.

Ο εγκέφαλος των 286 συμμετεχόντων που είχαν αποβιώσει, των οποίων η μέση ηλικία ήταν 89,9 ετών, αναλύθηκε για τον εντοπισμό νευροπαθολογιών ή σημαντικών αλλαγών, καθώς και για νόσο Αλτσχάιμερ και άλλα είδη άνοιας.

Πηγή : περιοδικό Journal of the American Medical Association.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com