Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ;
Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία. Η επιθυμία για έλεγχο της ανθρωπότητας, για χρήματα και φήμη αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ζούμε στην εποχή της κατάπτωσης του ανθρώπου. Πλέον, όλες οι πράξεις γίνονται μόνο για ικανοποίηση των εγωιστικών επιθυμιών μας. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα είναι ένα καλοδουλεμένο σχέδιο. Λέγοντας καλοδουλεμένο σχέδιο, εννοούμε ότι η ψυχιατρική, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις συνεργάζονται.

Η ψυχιατρική από τα προηγούμενα χρόνια έχει αλλάξει. Είναι ένας κλάδος που έχει θέμα, όσον αφορά την οριοθέτηση, του σωστού και του  λογικού. Όλοι ήθελαν αυτός ο τομέας να στραφεί προς την ιατρική και να συνταγογραφούν φάρμακα, δηλαδή να γίνει πιο επιστημονικός. Έτσι λοιπόν, άρχισε ένα σχέδιο μεταξύ των ψυχιάτρων και των φαρμακευτικών εταιριών. Δημιούργησαν το DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Πίσω από αυτό το σχέδιο ήξεραν την αλήθεια, ότι το DSM υπ’ αυτή την  έννοια, δεν είναι τίποτε άλλο παρά  μια απάτη, όπως πολλοί σήμερα σωστοί επιστήμονες και καθηγητές ψυχιατρικής στο εξωτερικό παραδέχονται. Η δημιουργία ψυχικών ασθενειών μέσα στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Παθήσεων (DSM) τους ώθησε να ελέγξουν την ανθρωπότητα με τον χειρότερο τρόπο, βάζοντας ταμπέλες ψυχικών παθήσεων. Οι διακυμάνσεις που έχουμε πολλές φορές στη διάθεση μας  και  το ότι άλλοτε είμαστε θλιμμένοι, άλλοτε θυμωμένοι και άλλοτε χαρούμενοι, σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά τρελοί; Η απάντηση είναι, όχι δεν είμαστε.

Σε πολλά άρθρα τους αρκετοί επιστήμονες μιλάνε για «χημική ανισορροπία» του εγκεφάλου. (τον όρο αυτόν τον είχαν δημιουργήσει στις αρχές της δεκαετίας του 1960 οι ψυχίατροι  Joseph Schildkraut, Seymour Kety και Arvin Carlsson. Βέβαια, αυτοί ήταν που ώθησαν την ψυχιατρική στη σύγχρονη φαρμακοθεραπεία SSRI, Prozac, Paxil, Zoloft. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι οι ίδιοι δεν μπήκαν στον κόπο να υποστηρίξουν ότι όλες οι ψυχιατρικές ασθένειες οφείλονται σε αυτήν την υποτιθεμένη «χημική ανισορροπία» του εγκεφάλου). Πως γίνεται να μιλάμε για «χημική ανισορροπία»; Δεν υπάρχουν όργανα μέτρησης της «χημικής ανισορροπίας» του εγκεφάλου που να δείχνουν αν είναι χαμηλή ή  υψηλή, καθώς ούτε έχει βρεθεί κάποια μελέτη για να το αποδείξει αυτό. Σε αυτό το κομμάτι αναφέρεται σε άρθρο του ο Ronald Pies, καθηγητής και λέκτορας ψυχιατρικής σε δύο πανεπιστήμια της Αμερικής. Είναι γνωστό ότι τα ψυχοφάρμακα είναι αυτά που προκαλούν το πραγματικό πρόβλημα στον άνθρωπο. Το σώμα αλλάζει σαν αποτέλεσμα της λήψης ενός ψυχοφαρμάκου. Στην ουσία ένα ψυχοφάρμακο όπως για παράδειγμα το Ritalin (μεθυλφαινιδάτη) είναι ναρκωτικό, που χορηγείται σε παιδιά με ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπέρ-κινητικότητα).Τα ψυχοφάρμακα δεν καλυτερεύουν τα «συμπτώματα» αντιθέτως μπορεί να φέρουν τον άνθρωπο σε πιο άθλια σωματική και ψυχική κατάσταση (λόγω των ανεπιθύμητων παρενεργειών). Και σίγουρα θα λέγαμε ότι τα ψυχοφάρμακα καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. (Διαβάστε το άρθρο του Robert Whitaker «Anatomy of an Epidemic: Psychiatric Drugs and the Astonishing Rise of Mental Illness in America»)

Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως λαμβάνει ψυχοφάρμακα για κάποια υποτιθεμένη ψυχική πάθηση, που του έδωσε ο ψυχίατρος και σαν αποτέλεσμα αυτού υποφέρουν, από τα συμπτώματα που προκαλεί το ψυχοφάρμακο. Οι ψυχίατροι γνωρίζουν πολύ καλά τις παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων και ότι θα μπορέσουν να διαγνώσουν την μια ψυχική πάθηση, μετά την άλλη. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που λαμβάνουν διπλές και τριπλές διαγνώσεις. Το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Παθήσεων (DSM), από τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα προωθούνταν από τους ψυχιάτρους, ως ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο βιβλίο, ενώ στην ουσία δεν είναι. Και ένα βασικό ερώτημα, υπάρχουν τεστ βιολογίας που να αποδεικνύουν ότι κάποιος έχει ψυχική ασθένεια; Δυστυχώς, όχι δεν υπάρχουν. Το σχέδιο μεταξύ των φαρμακευτικών εταιριών και των ψυχιάτρων, έχει μόνο τρεις λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι το χρήμα, ο δεύτερος λόγος είναι η φήμη και ο τρίτος λόγος είναι η πελατεία. Αν ψάξετε καλά για τα φάρμακα που χορηγούνταν τα προηγούμενα χρόνια, που έλεγαν ότι βοηθάνε αποτελεσματικά τους ψυχικά ασθενείς, όπως για παράδειγμα το Thorazine, θα δείτε ότι τα έσοδα ήταν πραγματικά μεγάλα.  Στο σχέδιο αυτό, είχαν λάβει μέρος και τα ΜΜΕ. Ήξεραν ότι τα ΜΜΕ θα ήταν ο κυριότερος παράγοντας, που θα τους έδινε περισσότερο χρήμα και φήμη.

Γνωρίζουμε ότι από το 1952 μέχρι σήμερα το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Παθήσεων έχει αλλάξει ριζικά τόσο σε όγκο σελίδων όσο και αριθμό ψυχικών παθήσεων. Στόχος του τελευταίου Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Παθήσεων (DSM-5) είναι προσάψει ταμπέλες σε όλο τον κόσμο για περισσότερο έλεγχο. Στόχος των ψυχιάτρων και των φαρμακευτικών εταιριών είναι να σβήσουν την λέξη «φυσιολογικό». Σήμερα οι ψυχίατροι θέλουν να προσθέσουν νέες ψυχικές παθήσεις στο εν λόγω Εγχειρίδιο όπως η έκφραση της ελεύθερης σκέψης είναι αποτέλεσμα ψυχικής πάθησης και όταν κάποιος καταναλώνει αρκετή καφεΐνη μέσα σε μια μέρα είναι ψυχικά ασθενής. Είναι ή δεν είναι αυτά παράλογα για να μπουν στο DSM; Όλες αυτές οι ψυχικές παθήσεις απλά είναι επινοημένες από ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Όπως λέει και η Μαρί Πέις, Διδάκτωρ Φυσιοπαθητικής «Η Ψυχιατρική εμφανίζει τη μια ετικέτα μετά την άλλη, για να καλύψει τις δικές της ανεπάρκειες και ανικανότητα αποτελέσματος, δηλαδή το να γιατρέψει ή ειλικρινά να βοηθήσει κάποιον. Οπότε πάντα η λύση τους είναι: Ας βγάλουμε άλλο ένα σύνδρομο. Ένας σωρός ακαταλαβίστικων ετικετών».

Όλοι έχουμε στην καθημερινή μας ζωή προβλήματα με την οικογένεια μας, τη δουλειά μας, τους φίλους μας, την ερωτική σχέση μας και όλα αυτά μας επηρεάζουν ψυχικά και σωματικά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε τρελοί και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να επισκεφτούμε κάποιον ψυχίατρο, ώστε μέσα σε πέντε λεπτά να μας δώσει μια διάγνωση και μια φαρμακευτική αγωγή, για να λυθεί το πρόβλημα, ως δια μαγείας. Δεν χρειάζεται να καταστρέψουμε τις ζωές μας παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας οι ψυχίατροι. Μέσα σε όλες αυτές τις καταστάσεις το σημαντικό είναι να βρούμε τον πιο σωστό και λογικό τρόπο να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.  Η λύση είναι η κατανόηση, ο χρόνος, η υποστήριξη και η αγάπη από το περιβάλλον μας (φιλικό και οικογενειακό).

Στην ουσία δεν πάσχουμε από κάτι. Είμαστε όντα που μπορούμε να βρούμε μια λύση σε λογικά επίπεδα. Δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε ακραίες λύσεις που ενδεχομένως θα μας δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα. Το αποτέλεσμα όλου αυτού σήμερα είναι ότι οι ψυχίατροι-συγγραφείς του DSM πάσχουν από το Over-Diagnosing Mental Illnesses Syndrome (ODMIS). Αυτό δείχνει ότι μάλλον οι ίδιοι έχουν πρόβλημα και όχι ο φυσιολογικός πληθυσμός. Σε τελική ανάλυση η ψυχιατρική θα πρέπει να ξαναβρεί τους φυσιολογικούς ρυθμούς της και να παραμείνει εντός των ορίων που θέτει η ιατρική. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ότι η ψυχιατρική πρέπει να διαγραφεί από επιστημονικός τομέας. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι οι ψυχίατροι θα πρέπει να αγαπούν την ανθρωπότητα και το επάγγελμα τους και όχι μόνο το επάγγελμα τους και τα χρήματα. Οι υπερβολικές διαγνώσεις φέρνουν και υπερβολικές θεραπείες, που αυτές μπορεί να οδηγήσουν τον άνθρωπο στο θάνατο.

Πηγή Κώστας Μαντζίκος,

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Breggin, P.R. (1994). Toxic Psychiatry: Why Therapy, Empathy & Love Must Replace the Drugs, Electroshock & Biochemical Theories of the New Psychiatry. St. Martin’s Griffin Publications.
2. Szasz, T.S. (1984). The Myth of Mental Illness: Foundations of a Theory of Personal Conduct. Harper Publications
3. Moncrieff, J. (2008). The Myth of the Chemical Cure: A Critique of Psychiatric Drug Treatment. Palgrave Macmillan Publications.
4. Davies, J. (2013). Cracked: Why Psychiatry is Doing More Harm Than Good. Icon Books.
5. Olfman, S., & Robbins, B.D. (2012). Drugging Our Children: How Profiteers Are Pushing Antipsychotics on Our Youngest, and What We Can Do to Stop It. Praeger Publications.
6. Frances, A. (2014). Η διάσωση του φυσιολογικού: DSM-5 το δριμύ κατηγορώ ενός ψυχιάτρου. Αθήνα: Τραυλός.
7. Unzicker, R. (n.d.). To Be a Mental Patient.
8. Ramsey, W. (n.d.). Does Mental Illness Exist? (Available online)
9. Ramsey, W. (n.d.). The Myth of Biological Depression. (Available online)
10. Ramsey, W. (n.d.). The Myth of Psychiatric Diagnosis. (Available online)
11. Ramsey, W. (n.d.). Psychiatric Drugs: Cure or Quackery? (Available online)
12. Ramsey, W. (n.d.). Why the Myth of Mental Illness Lives On. (Available online)
13. Stevens, L. (n.d.). Unjustified Psychiatric Commitment in the U.S.A. (Available online)
14. Stevens, L. (n.d.). Why Psychiatry Should Be Abolishedas a Medical Specialty. (Available online)
15. Stevens, L. (n.d.). SUICIDE: A Civil Right. (Available online)
16. Stevens, L. (n.d.). PSYCHIATRIC STIGMA follows you everywhere you gofor the rest of your life (Available online)
17. Smith, C.D. (n.d.) Why I Never Recommend Psychiatric Medications (Available online).
18. Breggin, P.R. (1998). Vital Information About Ritalin, Attention Deficit-Hyperactivity Disorder and the Politics Behind the ADHD/Ritalin Movement (Available online)
19. Loren, R.M. (n.d.). How Drug Company Money Has Corrupted Psychiatry. (Available online)
20. Al Siebert (n.d.). Unethical Psychiatrists Misrepresent What is Known About Schizophrenia (Available online).
21. Lawson, A. (n.d.). Only You Can Cure Yourself. (Available online).
22. Frances, A. (2013). The New Crisis in Confidence in Psychiatric Diagnosis. American College of Physicians. (Available online)
23. Frances, A. (2010). Opening Pandoras Box: The 19 Worst Suggestions For DSM5. Psychiatric Times. (Available online)
24. Frances, A. (n.d.). A Warning Sign on the Road to DSM‐5: Beware of its Unintended Consequences. (Available online).

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com