Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ-Προπέτασμα καπνού ο Λαζόπουλος της Κυβέρνησης για να μειωθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία


Παρακολουθώντας τα γεγονότα που εντέχνως καλύπτουν ως προπετάσματα καπνού τις αληθινές ειδήσεις, μας έκαναν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 να μην αντιληφθούμε την απαίτηση για Εθνική σύνταξη στα 250 ευρώ που θέλει η τρόικα!

Οι προκλητικές  δηλώσεις  του Λάκη Λαζόπουλου ήταν οι εξής: «Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μία ιδέα. »

Και σε μια άλλη του συνέντευξη, ο κ. Λαζόπουλος έσπευσε να χαρακτηρίσει τον γνωστό φυσικό Στήβεν Χώκινγκ «υπερεκτιμημένο»: «Εντάξει, διατύπωσε τη θεωρία για την ακτινοβολία των περιστρεφόμενων μαύρων τρυπών και περιέγραψε το μηχανισμό με τον οποίο οι σκοτεινές οπές "εξατμίζονται", χάνοντας μέρος της μάζας τους. Οποιοσδήποτε φυσικός Λυκείου θα μπορούσε να τα σκεφτεί αυτά εάν καθόταν όλη τη μέρα» είπε.

Ο δημοφιλής τηλεπαρουσιαστής συνέχισε συμπληρώνοντας: «Κι εγώ είμαι σίγουρος ότι αν καθόμουν όλη μέρα, μέχρι τώρα θα είχα ανακαλύψει το ταξίδι στο χρόνο, αλλά με βλέπετε να κάθομαι καθόλου; Όχι, βέβαια. Είμαι όλη τη μέρα στο πόδι για να κάνω τον κόσμο καλύτερο, ένα αστείο τη φορά».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ οι δηλώσεις του  κ. Λαζόπουλου κάθε άλλο παρά τυχαίες και λάθη τις στιγμής ήταν.

Την δεδομένη στιγμή που διάλεξε να βγει ζωντανά να πει το  κείμενο που η εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής του αδελφού του έγραψε, στόχευσε την ανάπηρη κοινωνία για να διευκολύνει  τον Τσίπρα να μειώσει τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία δημιουργώντας μια κατάσταση που επικοινωνιακά ονομάζετε προπέτασμα καπνού.

Την εβδομάδα που διάλεξε η ομάδα παραγωγής του κ. Λαζόπουλου να κάνει  δηλώσεις κατά της αναπηρίας  δεν είχαν αποδέκτη τον «κακό Σόιμπλε» – αλλά αποσκοπούσαν στο να μην αντιληφθούμε (εμείς οι ανάπηροι) την απαίτηση για Εθνική σύνταξη στα 250 εύρω που θέλει η τρόικα!

Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας τη βεβαιότητα πως για να πει κάτι κάποιος σε υπεύθυνη θέση όπως ο Λάκης Λαζόπουλος που  χειραγωγεί και καθοδηγεί ανθρώπους με το χιούμορ. αλλά και στην Ε.Ε. όπως ο Μοσκοβισί, δεν είναι κάτι απλό και αβάσιμο, παρακολουθούμε την εξέλιξη των όσων προέβλεπαν τα σχετικά δημοσιεύματα με τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία αδιάκοπα αλέθει ο μύλος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος της εξαθλίωσης, (το οποίο μετονομάζεται σε κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης) κλπ..

Τι είπε ο κ. Μοσκοβισί; 

Συγκεκριμένα ο Μοσκοβισί επισήμανε ότι "έως σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 η Επιτροπή δεν έχει λάβει προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία», όπως είναι η σχετική πρόβλεψη στο 3ο Μνημόνιο.

Άρα λοιπόν λόγο του ότι  η Επιτροπή δεν έχει λάβει προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα Θα μειωθούν οι συντάξεις  και κάπως πρέπει να ελέχθη η κοινωνία των ανάπηρων ώστε να μην υπάρχει αντίδραση και απότομη έκρηξη των είδη αγανακτισμένων ανάπηρων πολιτών

Και κάπου εδώ έρχεται ο κ. Λαζόπουλος και παίζει το παιχνίδι της Κυβέρνησης Τσίπρα με το λεγόμενο κόλπο του αντιπερισπασμού η Προπέτασμα καπνού. δηλαδή χειραγωγεί και καθοδηγεί τον θυμό των ανάπηρων πολιτών προς μια κατεύθυνση ενώ από την αντίθετη είναι το πραγματικό πρόβλημα και ο κίνδυνος, δίνοντας έτσι άλλοθι στην κυβέρνηση Τσίπρα και χρόνο να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις με την λιγότερη αντίδραση από την μεριά των ανάπηρων που έχουν συγκεντρώσει το μένος τους στον κ. Λαζόπουλο.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι  όσα δήλωσε για άμεση μείωση δαπανών των συντάξεων, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή των Ελλήνων στις 10/02/2016. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπέδειξε Τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ένα από τα αναγκαία «εργαλεία» προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις στα τρέχοντα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας.

Όλος τυχαίος οι ημερομηνίες των δηλώσεων αυτών συμπίπτουν αλλά το μένος και η αντίδραση είναι προς τον κ. Λαζόπουλο. Τυχαίο? εμείς στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ νομίζουμε πως όχι.Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketoΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com