Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Νέα μελέτη- Τα ιχθυέλαια μειώνουν τις επιληπτικές κρίσειςΟι πάσχοντες από επιληψία μπορεί να μειώσουν τη συχνότητα εμφάνισης των επιληπτικών κρίσεων εάν λαμβάνουν καθημερινά χαμηλές δόσεις ιχθυελαίων, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) που πραγματοποίησαν τη μελέτη εκτιμούν ότι το εύρημά τους μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς οι οποίοι έχουν πάψει να ανταποκρίνονται στα φάρμακα.

Ωστόσο επισημαίνουν ότι είναι ένα προκαταρκτικό εύρημα που πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες.

Η επιληψία είναι μία συχνή νευρολογική ασθένεια που υπολογίζεται ότι προσβάλλει 100.000 άτομα στη χώρα μας και 65 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής & Ψυχιατρικής» (JNNP), τα ιχθυέλαια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία, σύμφωνα με προγενέστερες μελέτες, μπορεί να ελαττώνουν την διεγερσιμότητα των εγκεφαλικών κυττάρων στους πάσχοντες από επιληψία.

Για να εξακριβώσουν εάν αυτό «μεταφράζεται» σε λιγότερες επιληπτικές κρίσεις, οι ερευνητές επιστράτευσαν 24 ασθενείς οι οποίοι είχαν πάψει να ανταποκρίνονται στα αντιεπιληπτικά φάρμακα και τους υπέβαλαν σε τρεις διαφορετικές θεραπείες.

Κάθε θεραπεία διήρκησε 10 εβδομάδες, ενώ μεσολαβούσε «διάλειμμα» στη λήψη συμπληρωμάτων της τάξεως των 6 εβδομάδων.

Οι τρεις αγωγές ήταν:

* Χαμηλή δόση ιχθυελαίων. Έπαιρναν τρεις φορές την ημέρα ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίων (συνολικά λάμβαναν 1.080 mgωμέγα-3 λιπαρών οξέων) και άλλες τρεις φορές την ημέρα ένα ανενεργό συμπλήρωμα (περιείχε καλαμποκέλαιο).

* Υψηλή δόση ιχθυελαίων. Έπαιρναν έξι φορές την ημέρα ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίων (συνολικά λάμβαναν 2.160 mg ωμέγα-3 λιπαρών οξέων).

* Λήψη ανενεργού συμπληρώματος. Έπαιρναν τρία συμπληρώματα με καλαμποκέλαιο δύο φορές την ημέρα.

Ο χαμηλότερος αριθμός επιληπτικών κρίσεων (12 τον μήνα) καταγράφηκε όταν οι εθελοντές έπαιρναν την χαμηλή δόση ιχθυελαίων, ενώ όταν έπαιρναν την υψηλή δόση ιχθυελαίων ήταν 17 κρίσεις τον μήνα και όταν έπαιρναν τα συμπληρώματα του καλαμποκέλαιου ήταν 18 τον μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι η χαμηλή δόση των ιχθυελαίων μείωσε κατά 33,6% τον αριθμό των επιληπτικών κρίσεων, γράφουν ο δρ Κρίστοφερ ΝτεΤζιόρτζιο, καθηγητής στο Τμήμα Νευρολογίας του UCLA.

Επιπλέον, δύο από τους ασθενείς δεν είχαν καμία επιληπτική κρίση την περίοδο που έπαιρναν την χαμηλή δόση των ιχθυελαίων, ενώ κάτι ανάλογο δεν παρατηρήθηκε όταν ακολουθούσαν τις άλλες αγωγές.

«Αν και το μέγεθος της μελέτης ήταν μικρό και απαιτείται επαλήθευση των ευρημάτων, το μέγεθος της επίδρασης στη συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων είναι εφάμιλλο με εκείνο που καταγράφηκε σε πολλές τυχαιοποιημένες μελέτες αντιεπιληπτικών φαρμάκων», καταλήγουν οι ερευνητές.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντα

Πηγή Ιντερνετ


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com