Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΛ.Α.ΝΑ: Η ανακάλυψη εμβολίου για τη Σκλήρυνση είναι απλώς μία υπόθεσηΛανθασμένη εντύπωση ότι το «εμβόλιο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας» θα είναι σύντομα διαθέσιμο δημιουργήθηκε στο κοινό μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα. Αποτέλεσμα ήταν η εκδήλωση έντονου και επίμονου ενδιαφέροντος προς τους ειδικούς γιατρούς από ασθενείς και συγγενείς τους για την προμήθεια του «εμβολίου».

Αυτός ήταν και ο λόγος που η επιστημονική εταιρεία της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ) να εκδώσει ανακοίνωση για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.

«Ως επιστήμονες και ερευνητές συμμεριζόμαστε απόλυτα τον ενθουσιασμό του Καθηγητού κ. Ματσούκα για την πορεία των μακροχρόνιων ερευνών του ιδίου και της ομάδας του και της δυναμικής που αυτές μπορεί να εμπεριέχουν. Ωστόσο, η εξασφάλιση επιπλέον πατέντας για τα προϊόντα έρευνας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, είναι πάγια τακτική των ερευνητικών ομάδων για προστασία των προϊόντων της έρευνάς τους, ανεξάρτητα από το αν τα προϊόντα αυτά θα αξιοποιηθούν μελλοντικά», ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των επιστημόνων.

«Ωστόσο, δυστυχώς, δεν είναι αυτό το μήνυμα που εκπέμπεται από τα σχετικά δημοσιεύματα στους ασθενείς και τους συγγενείς τους οι οποίοι εκλαμβάνουν το λεκτικό, το ύφος και τα μηνύματα των σχετικών δημοσιευμάτων ως άμεση λύση στο πρόβλημα της υγείας τους. Μόρια ή τεχνικές που θα μπορούσαν δυνητικά να είναι θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση υπάρχουν πολλά στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα όλου του κόσμου. Στην Ελλάδα, ομάδες σαν αυτή του Καθηγητού κ. Ι. Ματσούκα αποτελούν μέλη της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας όπως και όλες οι αντίστοιχες ομάδες της πατρίδας μας, που στο σύνολό τους τιμούν την Ελληνική επιστημονική κοινότητα», συνεχίζει.

Οι ειδικοί τοποθετούνται λέγοντας ότι η ανακάλυψη αποτελεί προς το παρόν μόνο μία υπόθεση που μένει να εξεταστεί αν είναι ή όχι ρεαλιστική. Κι αυτό διότι η διαδικασία αυτή είναι μακροχρόνια και σε πολλές περιπτώσεις απρόβλεπτη. Κατ’ επέκταση κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί τεκμηριωμένα και με ασφάλεια πως η δημιουργία εμβολίου αποτελεί «θέμα χρόνου, όπως αφήνεται να εννοηθεί από ορισμένα δημοσιεύματα».

«Υπεύθυνοι για ανακοινώσεις προς την κοινωνία και οπωσδήποτε τους ασθενείς σε θέματα που άπτονται της θεραπευτικής των νόσων, είναι οι αρμόδιοι ιατροί της εκάστοτε ειδικότητας. Και αυτό, διότι οι ασθενείς μας δεν μπορούν να διαχειριστούν τον επιστημονικό ρεαλισμό μιας πληροφορίας, ιδιαιτέρως υπό το κράτος της ανάγκης για ελπίδα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ο καθηγητής νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛ.Α.ΝΑ Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος.

Πηγή : ΕΛΛ.Α.ΝΑ


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com