Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Παιδί και αυτισμός: Τετραπλάσιες οι πιθανότητες όταν η μητέρα…Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή, που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και αισθάνονται.

Είναι άγνωστης αιτιολογίας αν και κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ένα νευρολογικό πρόβλημα, που επηρεάζει τα τμήματα του εγκεφάλου που επεξεργάζονται τη γλώσσα και τις πληροφορίες που δίνουν οι αισθήσεις.

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει το σημαντικό ρόλο της μητέρας στην εκδήλωση αυτισμού στο παιδί.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου «Johns Hopkins» ανέλυσε στοιχεία που αφορούσαν 2.734 ζευγάρια μητέρας-παιδιού που είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστόνης, την περίοδο 1998-2014.

Τα περισσότερα παιδιά, το 64%, δεν είχαν διαγνωστεί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού ή άλλη αναπτυξιακή διαταραχή, αλλά 102 παιδιά είχαν διάγνωση διαταραχής του φάσματος του αυτισμού.

Συγκριτικά με τα φυσιολογικά παιδιά εκείνα με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού ήταν πιθανότερο να είναι αγόρια, να έχουν γεννηθεί πρόωρα και να έχουν χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης. Οι μητέρες των παιδιών αυτών ήταν πιθανότερο να είναι μεγαλύτερες ηλικιακά, παχύσαρκες και να έχουν διάγνωση διαβήτη πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Παιδί και αυτισμός: Τετραπλάσιες οι πιθανότητες όταν η μητέρα...

Η μητρική παχυσαρκία σχετίστηκε με 92% αυξημένο κίνδυνο αυτισμού, ενώ η διάγνωση διαβήτη πριν την κύηση σχετίστηκε με πάνω από τριπλάσιο κίνδυνο.

Όταν οι γυναίκες είχαν ταυτόχρονα διαβήτη και παχυσαρκία, ο κίνδυνος αυτισμού ήταν τετραπλάσιος, αν ο διαβήτης είχε διαγνωστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σχεδόν πενταπλάσιος αν ο διαβήτης προϋπήρχε της σύλληψης του εμβρύου.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η αυξημένη φλεγμονή, θρεπτικά συστατικά και ορμόνες που σχετίζονται με τον διαβήτη και την παχυσαρκία ενδεχομένως να ευθύνονται για τον κίνδυνο εκδήλωσης αυτισμού.

«Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου» υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Πηγή: επιστημονικό έντυπο Pediatrics.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com