Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Πώς να διαχειριστείτε τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στη δουλειάΗ ρευματοειδής αρθρίτιδα κάνει τη ζωή των ασθενών πολύ δύσκολη. Πώς μπορούμε όμως να διαχειριστούμε την ασθένεια στο χώρο εργασίας μας;

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η αυτοάνοση αυτή νόσος είναι ένα είδος φλεγμονώδους αρθρίτιδας που πλήττει τις αρθρώσεις.

Τα συμπτώματά της συνήθως είναι τα εξής:
Χρόνιοι πόνοι
Περιορισμένη κινητικότητα λόγω βλάβης των αρθρώσεων
Σφίξιμο στα χέρια
Κούραση

Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να δυσκολέψουν ούτως ή άλλως σημαντικά την καθημερινή ζωή του ασθενούς και ακόμα περισσότερο στο χώρο της δουλειάς του. Επιπλέον, καθώς η νόσος τείνει να είναι απρόβλεπτη ως προς το πότε θα εκδηλωθούν τα συμπτώματα, και αν προσθέσουμε τις τυχόν παρενέργειες που έχουν τα φάρμακα, οι ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες στον εργασιακό χώρο. Ποια πράγματα, λοιπόν, βρίσκονται στον έλεγχο του ασθενούς, ώστε να μπορεί να δουλεύει όσο πιο άνετα και ανενόχλητα γίνεται;

Μοιραστείτε με τους άλλους ό,τι είστε διατεθειμένοι να μοιραστείτε
Το τι θα πείτε για την ασθένειά σας, πόσα θα επιλέξετε να πείτε, αλλά και σε ποιους μπορεί να επηρεάσει το πώς σας βλέπουν οι συνεργάτες σας. Δώστε μια ρεαλιστική περιγραφή της νόσου, χωρίς να τρομάξετε τους υπόλοιπους, αλλά και χωρίς να τους δώσετε δικαίωμα να αμφισβητήσουν τις ικανότητές σας. Φροντίστε, όμως, να μιλήσετε λεπτομερώς στον υπεύθυνο προσωπικού για την ασθένειά σας. Μπορεί να σας βοηθήσει, ίσως προσαρμόζοντας το πρόγραμμα της δουλειάς σας, αλλά και παρέχοντας επιπλέον μέρες άδειας, αν τις χρειάζεστε.

Αλλάξτε καταλλήλως τον χώρο που εργάζεστε
Όσο καλύτερα προσαρμοσμένος είναι ο χώρος εργασίας σας για τις ανάγκες σας, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να δουλέψετε. Όσο λιγότερο, δηλαδή, η ρευματοειδής αρθρίτιδα “εισβάλλει” στην καθημερινή σας ρουτίνα, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είστε. Για παράδειγμα, κάποια πράγματα που θα ήταν χρήσιμα για το γραφείο σας θα ήταν ένα μαξιλάρι για στήριξη της πλάτης, μία μπάλα του τένις, μία φλις κουβέρτα. Αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο για αρκετή ώρα, ένα headset είναι αναγκαίο, για να μην ασκείτε περιττή πίεση στους ώμους σας.

Προσπαθήστε να κινείστε όσο περισσότερο μπορείτε
Το να κινείστε όσο περισσότερο γίνεται μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Ακόμα και η πιο απλή μορφή άσκησης, όπως μερικές διατάσεις, μπορούν να κάνουν καλό. Μπορείτε να κάνετε διατάσεις ακόμα και καθισμένοι, τεντώνοντας τα χέρια σας και κάνοντας κύκλους τους αστραγάλους σας και τους καρπούς σας. Επίσης, οι κινήσεις του κεφαλιού δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω βοηθούν σημαντικά. Αν χρειάζεται να κάθεστε για πολλές ώρες, ακόμα και το να σταθείτε όρθιοι για λίγο πού και πού μπορεί να κάνει καλό.

Ακούστε το σώμα σας
Μερικές φορές, το ίδιο σας το σώμα θα σας δείχνει ποια είναι τα όριά του. Κάποιες μέρες που η νόσος σας θα βρίσκεται σε έξαρση, ίσως θα νιώθετε περισσότερη κούραση από ό,τι συνήθως. Εκείνες τις ημέρες, δεν πρέπει να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια για να είστε εξίσου λειτουργικοί. Και αν υπάρχουν μέρες που δεν μπορείτε καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι, μην πιέσετε τον εαυτό σας.

Στη χειρότερη περίπτωση, αν το αφεντικό σας δεν είναι διατεθειμένο να σας προσφέρει αυτά που χρειάζεστε, ή αν η δουλειά σας απλά δεν μπορεί να συνδυαστεί με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφθείτε μια αλλαγή καριέρας. Και μη χάνετε ποτέ τη θετική σας διάθεση: η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να είναι διαχειρίσιμη. Μπορείτε να συνεχίσετε να δουλεύετε και να είστε άκρως παραγωγικοί.


Πηγή: ιντερνετ

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com