Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Υδροκέφαλος: Μία πάθηση με παραπλανητικά συμπτώματα– Ενημερωθείτε


Ο υδροκέφαλος είναι μία πάθηση, η οποία αφορά τον εγκέφαλο και την συγκέντρωση μιας μεγάλης ποσότητας υγρού στους θύλακες του εγκεφάλου, τις κοιλίες.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο εγκέφαλος συλλέγει υγρό το οποίο τον προστατεύει και τον υποστηρίζει. Το υγρό αυτό αναρροφάται με συχνότητα περίπου στο ένα λίτρο την ημέρα. Αν αυτή η ποσότητα αρχίζει να συσσωρεύεται σε μεγαλύτερα ποσοστά, τότε άμεση συνέπεια είναι και η αύξηση της αρτηριακής πίεσης στον εγκέφαλο, η οποία με την σειρά της μπορεί να προκαλέσει απόφραξη στον εγκέφαλο λόγω του υγρού.
Ο υδροκέφαλος λοιπόν παρουσιάζεται ακριβώς επειδή το υγρό πλέον δεν κυκλοφορεί αλλά εμμένει σε ένα μέρος, δημιουργώντας προβλήματα.

Ποια είναι τα συμπτώματα ενός ατόμου που πάσχει από υδροκέφαλο;
Πονοκέφαλος
Αστάθεια στο περπάτημα
Ανά διαστήματα θολή όραση
Αφοσιωμένο βλέμμα προς τα κάτω
Ακράτεια ούρων
Διαταραχή προσωπικότητας
Συνεχείς τάσεις για υπνηλία
Μία ασφαλής διάγνωση προέρχεται αποκλειστικά μέσα από αξονική και μαγνητική τομογραφία.
Πως αντιμετωπίζεται από τον νευροχειρουργό;
Πρώτη κίνηση στην αντιμετώπιση του υδροκέφαλου, είναι η χορήγηση φαρμάκων, τα οποία θα μειώσουν όσο το δυνατόν το παραπάνω υγρό που εδράζεται στον εγκέφαλο.
Η θεραπευτική αγωγή αυτή δεν είναι η μόνη όμως και δεν είναι και η τελική, αφού οι πιο πολλοί υποβάλλονται σε χειρουργείο, στο οποίο τοποθετείται η λεγόμενη βαλβίδα εγκεφάλου. Η επέμβαση είναι αναπόφευκτη, καθώς μόνο έτσι μπορεί να διατηρηθεί στην ζωή ο ασθενής.
Την σοβαρότητα της πάθησης του υδροκέφαλου, μπορεί να την καταλάβει κανείς, αν αναλογιστεί ότι μπορεί ένα επεισόδιο υδροκέφαλου να οδηγήσει σε ακαριαίο θάνατο, για αυτό η επέμβαση επείγει στις περισσότερες περιπτώσεις, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος. Αν αυτό δεν υλοποιηθεί, η πάθηση μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία ή λήθαργο και εν τέλει στην κατάληξη του ασθενούς.Υδροκέφαλο μωρό που μοιάζει με alien στην Ινδία
Η εικονιζόμενη Roona Begum, από την Agartala της βορειανατολικής Ινδίας, μόλις 18 μηνών,  πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που λέγεται υδροκεφαλία.

Θεραπεία για τη συγκεκριμένη ασθένεια υπάρχει καθώς οι ειδικοί με ειδική επέμβαση μπορούν να αφαιρέσουν το υγρό. Στην Ινδία όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει στα δήμοσια νοσοκομεία παρά μόνο στα ιδιωτικά.

Η κατάλληλη ειδικότητα για να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και επιτυχημένα την πάθηση, είναι ο νευροχειρουργός
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Κική Ψαρρά, και είμαι 90% τυφλή. Προτιμώ να κάνω κάτι μια φορά, παρά να το μετανιώνω δύο.  Σπουδάζω Ιστορία Τέχνης. Αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει απόλυτα είναι η «ελευθερία» γι αυτό επιλέγω να πω πάντα την άποψη μου. Βιβλία, Μουσική και Φίλοι. Ότι διαβάζω, ότι ακούω και ότι μοιράζομαι είναι, ο κόσμος μου. Εχω μάθει πως τα Όνειρα και η Πραγματοποίηση τους απέχουν τόσο, όσο αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να ξεστομίσεις την λέξη θέληση. Πρόκληση μου, να πολεμώ τον ρατσισμό και τον φασισμό καθημερινά. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/kikipsara


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com