Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Ανάπηρη Φοιτήτρια και μέλος στο facebook των ΑμεΑ κάνει «φέτες» τον Λαζόπουλο: Η σκέψη σου είναι δυσκίνητη του είπεΗ Μαρία Λιάσκου, με  εκ γενετής κινητικά προβλήματα,  η οποία είναι ήδη πτυχιούχος της Νομικής σχολής και περήφανο μέλος στο facebook των ΑμεΑ, ολοκληρώνει τις σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας, μίλησε σε δημοσιογράφο στην εφημερίδα Το Έθνος και αποστόμωσε τον Λάκη Λαζόπουλο, μιλώντας για την ζωή της όπως έχει διαμορφωθεί, τις σπουδές της, τη δουλειά της, και φυσικά σχολιάζει τα λεγόμενα του παρουσιαστή. Οι απαντήσεις της είναι υπόδειγμα ενός άλλου, υψηλού ήθους.ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΣΚΟΥ, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Πρόκειται για καθαρά ρατσιστικό σχόλιο

«Το αν ένας άνθρωπος έχει καθηλωμένες ιδέες, είναι σίγουρο πως δεν ευθύνεται η αναπηρία γι’ αυτό», τονίζει στο «Εθνος» η φοιτήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ Μαρία Λιάσκου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εκ γενετής.

«Αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη, πιστεύω ότι πρόκειται για ένα καθαρά ρατσιστικό σχόλιο. Πρέπει ο κ. Λαζόπουλος να καταλάβει για τον οποιονδήποτε άνθρωπο ότι δεν είναι η αναπηρία αυτό που τον καθορίζει και τον κάνει περισσότερο κακό ή συμπαθή», προσθέτει.

Υποστηρίζει ακόμη ότι ο γνωστός καλλιτέχνης, μέσα από την υπερβολική σάτιρα που κάνει, χειραγωγεί και καθοδηγεί ανθρώπους. «Το χιούμορ του αγγίζει πολύ μεγάλο κοινό. Μήπως πρέπει να σκεφτούμε αν ο Ελληνας πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης και να σταματήσει να έχει ως εθνικό πρότυπο ανθρώπους που προωθούν αυτού του είδους τη σάτιρα;», αναρωτιέται.

Η Μαρία, η οποία είναι ήδη πτυχιούχος της Νομικής σχολής, ολοκληρώνει τις σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Η προκλητική δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου ήταν η εξής: «Οταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη»

Η διαφορετικότητά της, άλλωστε, στο παρελθόν και συγκεκριμένα την περίοδο που ασχολήθηκε με την κολύμβηση, δεν την εμπόδισε να λάβει την 5η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Φοβάμαι ότι εάν κάποιος άνθρωπος δηλώνει ότι όποιος είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο έχει καθηλωμένες ιδέες, δεν το λέει εάν δεν πιστεύει ότι η αναπηρία είναι συνώνυμο της δυστυχίας», τονίζει η φοιτήτρια του ΕΚΠΑ, για να καταλήξει λέγοντας: «Αυτό είναι ίσως η πιο καθηλωμένη ιδέα από όλες». γιαυτό η σκέψη του Λάκη Λαλόπουλου είναι δυσκίνητη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidi

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com