Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Διαβήτης τύπου 2: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα στην εφηβείαΟ τύπου 2 διαβήτης είναι η πιο συχνή μορφή διαβήτη και σχετίζεται πρωτίστως με τον τρόπο ζωής. Το 80% των ασθενών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Έχει μέση ηλικία εμφάνισης τα 45 χρόνια, ενώ την τελευταία δεκαετία αυξάνονται τα κρούσματά του στους εφήβους και στους νεαρούς ενήλικες (20άρηδες και 30άρηδες) εξαιτίας του πάχους και της καθιστικής ζωής.

Ο τύπου 2 εμφανίζεται βαθμιαία και αναπτύσσεται επί μήνες ή χρόνια πριν από τη διάγνωση. Αυτό οφείλεται στο ότι οι αυξήσεις στο σάκχαρο δεν είναι πολύ μεγάλες και έτσι δεν προκαλούν συμπτώματα (αυτά εμφανίζονται όταν το πρωινό σάκχαρο υπερβεί τα 180 mg/dl).

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, οι έφηβοι με μειωμένη καρδιοαναπνευστική ικανότητα και κακή μυϊκή δύναμη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, ανεξαρτήτως σωματικού βάρους.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής «Icahn» της Νέας Υόρκης μελέτησαν στοιχεία για περισσότερους από ένα εκατομμύριο 18χρονους στρατιώτες του Σουηδικού Στρατού, την περίοδο 1969-1997. Κανείς δεν είχε ιστορικό διαβήτη.

Οι συμμετέχοντες είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση έως το 2012 και οι επιστήμονες κατέγραφαν παράλληλα τις διαγνώσεις διαβήτη σε εθνικά νοσοκομεία και εξωνοσοκομειακά αρχεία.

Περίπου το 2%, δηλαδή 34.000 άνδρες διαγνώστηκαν εν τέλει με διαβήτη, με τους μισούς να νοσούν μετά την ηλικία των 46 ετών.

Όσοι είχαν λιγότερο καλή φυσική κατάσταση σε ηλικία 18 ετών είχαν τριπλάσια πιθανότητα να διαγνωστούν με διαβήτη, συγκριτικά με όσους είχαν καλύτερες μετρήσεις ως προς την αερόβια ικανότητα και δύναμη, ακόμα και στην περίπτωση που είχαν φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος σε νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της έρευνας Δρ Κάσεϊ Κραμπ, το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και η γενετική είναι παράμετροι που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την φυσική κατάσταση του ατόμου. «Αλλά η σωματική δραστηριότητα είναι κάτι που μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα» τονίζει.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com