Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Βίντεο21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down: «Εσύ πως με βλέπει


Κάθε χρόνο η ιταλική οργάνωση Coor Down, που υποστηρίζει τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο Down παρουσιάζει ένα βίντεο. Φέτος το θέμα του είναι ένα μοντάζ με τη γνωστή ηθοποιό Olivia Wilde, όπου παράλληλα ακούμε μια άλλη φωνή να μας μιλά για τα όνειρα, τις ελπίδες της και τις προκλήσεις της.
Τα τελευταία δευτερόλεπτα έχουμε μια ανατροπή, καθώς βλέπουμε πως η φωνή (άρα και το αφιέρωμα στα όνειρα και στη ζωή της), ανήκει στην AnnaRoseRubright. Μια 19χρονη με σύνδρομο Down η οποία μας ρωτά «How you see me?», δηλαδή «Εσύ πως με βλέπεις;»
Το βίντεο σε όλη του διάρκεια είναι μια αφήγηση από την Άννα Ρόουζ, για το πώς βλέπει η ίδια τη ζωή της. Μας μιλά για τις στιγμές που είναι με τους γονείς της, με τους φίλους της, όταν εργάζεται, όταν κάνει βόλτα στη θάλασσα, όταν κλαίει μόνη της μερικές φορές.
screenshot-www.facebook.com 2016-03-17 16-25-42
Βλέπει το εαυτό της ως ένα άτομο δραστήριο, ένα άτομο που μπορείς να βασιστείς πάνω του, που μπορεί και κάνει όνειρα ακόμα και όταν αυτά φαίνονται αδύνατα. Ως ένα συνηθισμένο καθημερινό άτομο με μια όμορφη ζωή. Έτσι βλέπω εγώ τον εαυτό μου….εσύ πως με βλέπεις;
Η Άννα Ρόουζ είναι φοιτήτρια στο κολλέγιο Rowan College at Burlington County in Pemberton, New Jersey. Εργάζεται επίσης με μερική απασχόληση σε ένα κέντρο υγείας και θεραπείας(Breakthru Physical Therapy and Fitness in Medford, New Jersey). Επίσης είναι αθλήτρια των Special Olympics.
Το φετινό μήνυμα είναι να αυξήσουμε την επίγνωση γύρω από το Σύνδρομο Down και να βάλουμε ένα τέλος στα στερεότυπα που το ακολουθούν εδώ και χρόνια! Άτομα όπως η Άννα Ρόουζ, προσφέρουν ήδη πολλά στην κοινωνία μας, έχουν τις ιδίες φιλοδοξίες με εμάς και βιώνουν παρόμοια συναισθήματα όπως όλοι μας. Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις έννοιες και τις προκαταλήψεις!
Δείτε το σχετικό αφιέρωμα:

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com