Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Περισσότεροι φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους. Έως 40% οι περικοπές στις συντάξεις


Περισσότερους φόρους για μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα από 10.000 ευρώ και ενδεχόμενο περικοπών έως 40% στις συντάξεις περιλαμβάνονται στον μέχρι τώρα απολογισμό των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές με πολλά βασικά και επιμέρους θέματα να περιμένουν λύσεις μετά το Πάσχα των Καθολικών .

Ε.Ε και ΔΝΤ με επίσημες δηλώσεις τους, χθες, έκαναν λόγο για εποικοδομητικό κλίμα στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση και σύγκλιση σε φορολογικό και ασφαλιστικό δίνοντας ραντεβού για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από τις 2 Απριλίου.

Ανάλογη δήλωση έγινε και από τον πρόεδρο του Eurogoup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μίλησε για σημαντική πρόοδο σε εκκρεμή ζητήματα όπως η φορολογία εισοδήματος και οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, τονίζοντας ότι η εργασία θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο και κατά τις διακοπές του Πάσχα.

Στο φορολογικό η τελευταία πρόταση του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει ενιαία κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Η κλίμακα αυτή προβλέπει αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ αντί των 9.950 ευρώ που είναι σήμερα και 4 φορολογικούς συντελεστές:

22% για εισοδήματα μέχρι 20.000

29% για εισοδήματα από 20.001 ευρώ μέχρι και 30.000 ευρώ

37% για εισοδήματα από 30.001 ευρώ μέχρι και 40.000 ευρώ

45% για τα εισοδήματα από 40.001 ευρώ και πάνω.

Το αφορολόγητο μειώνεται από τα 9.950 ευρώ που είναι σήμερα για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 9.100 ευρώ φέρνοντας πρόσθετες επιβαρύνσεις από 100 ευρώ για εισοδήματα 10.000 ευρώ, που αυξάνεται στα 550 ευρώ στα εισοδήματα από 25000 ευρώ και πάνω και φτάνει τα 1.020 ευρώ για εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ .

Στους ελεύθερους επαγγελματίες που φορολογούνται σήμερα με 26% από το πρώτο ευρώ (στην κατηγορία αυτή δεν υπάρχει αφορολόγητο όριο), η νέα ενιαία κλίμακα φέρνει πρόσθετες επιβαρύνσεις για εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, σε εισόδημα 45.000, με την νέα κλίμακα, προκύπτει φόρος 12.800 ευρώ ενώ με την υφιστάμενη κλίμακα 11.700 ευρώ.

Αντίθετα για χαμηλότερα εισοδήματα, με την νέα κλίμακα, προκύπτει ελάφρυνση από 500 έως και 1500 ευρώ.

Για παράδειγμα, ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 25.000 ευρώ πληρώνει σήμερα φόρο 6.500 ευρώ. Με την νέα κλίμακα θα πληρώνει 5.850 ευρώ.

Αντιστοίχως ένας ελεύθερος επαγγελματίας με 15.000 ευρώ πληρώνει σήμερα 3.900 ευρώ φόρο . Με την νέα κλίμακα θα πληρώνει 3300 ευρώ.

Στο ασφαλιστικό παρά την αισιοδοξία του υπουργού Εργασίας για συμφωνία έως και τις 11 Απριλίου, τα θέματα παραμένουν ανοιχτά και είναι δύσκολα. Οι δανειστές δεν έχουν αποδεχθεί την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αν επιμείνουν στην θέση τους το σχέδιο για το ασφαλιστικό παρουσιάζει τρύπα 300-350 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να κλείσει με περικοπές που κατά περίπτωση μπορούν να φτάσουν το 40% για τις επικουρικές συντάξεις αν το υπουργείο επιμείνει να μην μειώσει τις κύριες συντάξεις.

Μετά την υποχώρηση για την κατοχύρωση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ στα 20 χρόνια εργασία αντί των 15 που ισχύει σήμερα μένει να αποφασιστεί τι ποσοστό τη εθνικής σύνταξης θα πάρουν αυτοί που έχουν λιγότερα από 20 χρόνια εργασίας.

«Παράθυρο» για την μείωση και των κύριων συντάξεων θα είναι και η μείωση της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή της διαφοράς του ύψους των υφιστάμενων συντάξεων με τις μελλοντικές για την οποία οι δανειστές επιμένουν να αρχίσει να μειώνεται από φέτος ενώ το υπουργείο θέλει να είναι σταθερή έως και το 2018.

Ανοιχτά είναι επίσης και τα θέματα του συνολικού ποσοστού αναπλήρωσης των νέων συντάξεων αλλά και η ίδρυση του νέου υπέρ – ταμείου για τις κύριες συντάξεις.

Εντελώς ανοιχτό είναι το θέμα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ζητεί την εξαίρεση από την αγορά δανείων όλων των χορηγήσεων με υποθήκη πρώτης κατοικίας, ανεξάρτητα αν πρόκειται για «κόκκινα» στεγαστικά, επιχειρηματικά ή δάνεια ελευθέρων επαγγελματιών.

Οι δανειστές μπορούν να συζητήσουν το θέμα για τα στεγαστικά δάνεια αλλά δεν σηκώνουν κουβέντα για τα επιχειρηματικά και τα δάνεια ΜμΕ.

Χρήσιμες σημειώσεις:

-Όλα τα παραπάνω αφορούν την Ελληνική νομοθεσία.
- Λόγω της τρέλας του Ελληνικού κράτους, με τους νόμους να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι θεωρητικές και τη στιγμή που τις διαβάζεις, ενδέχεται να έχουν τροποποιηθεί μερικώς ή ολικώς. Για εγκυρότερη και πιο εξατομικευμένη ενημέρωση, μπορείς να απευθύνεσαι σε σχετικούς συλλόγους-κέντρα στήριξης ανάπηρων οικογενειών ή σε δικηγόρους, προκειμένου να σε κατατοπίσουν σχετικά, καθώς κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
-Σε περίπτωση που τα παραπάνω έχουν τροποποιηθεί ή έχει ισχύ κάποιος νέος νόμος και οι αλλαγές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στο παρόν άρθρο, σου ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη και σε παρακαλούμε να μας το επισημάνεις με email στο troldisabled@gmail.comr προκειμένου να προβούμε στις σχετικές αλλαγές. Σε ευχαριστούμε!

Για την διευκόλυνση σας, η ομάδα του Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, δημιούργησε μια κοινότητα /ομάδα στο facebook των ΑμεΑ με τίτλο Η Πολιτεία των ΑμεΑ-ερωτήσεις απαντήσεις (Κάντε κλικ στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει για να σας ανοίξει ο σχετικός σύνδεσμος) στον οποίο μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας και οι συνεργάτες μας με πτυχίο θα σας απαντήσουν άμεσα, υπεύθυνα και δωρεάν. 
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com