Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- Σήμερα Καθαρά Δευτέρα η Μαρία έγινε 6 χρονών, Γιατί έκλαιγα, μαμά.Γιατί είχα αρρώστια. Τώρα δεν έχω τίποτα και δεν κλαίω


Σήμερα η Μαρία έγινε 6 χρονών, Θα ήθελα το Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ να δημοσιεύσει τι έγινε σήμερα. Αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας της μικρής Μαρίας που έπασχε από καρκίνο και που με δάκρυα στα μάτια επικοινώνησε μαζί μας.

Είμαι αστυνομικός και μητέρα, σήμερα Καθαρά Δευτέρα 2016, η Μαρία έγινε 6 χρονών. Γιορτάσαμε όπως συνηθίζαμε παλιά. Με τους φίλους-αγγέλους της αλλά και με νέους φίλους από το σχολείο της.

Από αρχές Μαρτίου μας «επέβαλλε» να της λέμε κάθε μέρα χρόνια πολλά γιατί τον Μάρτιο γιορτάζει. Από χθες ήθελε να βλέπει συνέχεια το κεράκι της.

Το δείχνει στη γιαγιά της και αναρωτιέται φωναχτά: «Στα άλλα μου γενέθλια έκλαιγα όταν ήταν να σβήσω το κεράκι. Γιατί έκλαιγα, μαμά;». Και πριν προλάβω να απαντήσω, συνεχίζει: «Έκλαιγα γιατί είχα αρρώστια. Τώρα δεν έχω τίποτα και δεν θα κλαίω. Και θα σβήσω τόσο δυνατά το κεράκι».

Δεν ξέρω τί σκέφτεται και πώς βιώνει όσα πέρασε. Δεν ξέρω τί μπορεί να της έχει αφήσει όλη αυτή η εμπειρία. Ίσως να ήταν ένα διαφορετικό παιδί, με διαφορετική ψυχοσύνθεση, αν δεν είχε αρρωστήσει. Κάθε μέρα παρατηρώ αλλαγές. Αλλάζει το παιδί μου. Κάποιες φορές δεν μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά της. Τα νεύρα της στα καλά καθούμενα. Το τρίξιμο των δοντιών της, ειδικά όταν είναι πολύ αγχωμένη –ποιος ξέρει με τι. Τα κλάματα στον ύπνο της.

Την κοιτάω που μπαίνει στην τάξη της και θέλω να την πάρω αγκαλιά, να γυρίσουμε μαζί σπίτι, να μην την πειράξει κανείς.

6 χρονών η πριγκίπισσα μου. Θα ήθελα να σβήσω τα προηγούμενα 2,5 χρόνια. Θα ήθελα και τα επόμενα 2,5 να περάσουν γρήγορα. Εγώ ανάβω κεράκι κάθε μήνα, κάθε 3 του μήνα. Και μετράω αντίστροφα. 32 μήνες έχουν περάσει. Μετράμε άλλους 32.

Δεν μπορώ να χαρώ όσο λαχταράει η ψυχή μου. Πόσο με πιέζω να μη σκέφτομαι, να μη φοβάμαι. Μπούρδες! Δεν θα σταματήσω ποτέ να φοβάμαι. Όσο δυνατοί και να είμαστε, όσο και να γελάμε, να προσευχόμαστε, να λέμε «δόξα σοι ο Θεός», δεν τα εννοούμε. Γιατί ο φόβος είναι μεγάλος. Γιατί ένα μέρος μου δεν μπορεί να χαρεί τίποτα. Γιατί η δύναμη, η υπομονή, το κουράγιο είναι αυτονόητα.

Γιατί το μυαλό μου είναι κολλημένο σε όσα περάσαμε, στις εικόνες και στα συναισθήματα 2,5 χρόνια τώρα. Γιατί με πνίγει το παράπονο: Δεν έφτασε το παιδί μου 6 χρονών για να φοβάμαι μήπως το χάσω! Κανένα παιδί δεν πρέπει να χάνεται, να κινδυνεύει, να φοβάται…Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidi


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com