Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Η διάσημη χορεύτρια με το αμαξίδιο που εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση


Η διάσημη χορεύτρια Άλις Σέπαρντ(Alice Sheppard), έγινε γνώστη για τις χορευτικές της ικανότητες με αμαξίδιο αλλά και σε συνδυασμό με βακτηρίες. Διδάχτηκε και τώρα διδάσκει, για το πώς θα μπορούσε ένα άτομο σε αμαξίδιο, να έρθει πιο κοντά με το σώμα του.

Η ίδια δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι τεχνικές των ικανοτήτων της. Η δουλεία της δίνει έμφαση στην κίνηση, στη δύναμη, στην απλότητα και την ομορφιά. Με ενδιαφέρει να έρθω σε σύγκρουση με τις κοινωνικές και πολιτιστικές νόρμες που υπάρχουν.

«Οι τέχνες που σχετίζονται με την αναπηρία και το πολιτιστικό κίνημα τους, είναι ίσως λιγότερο γνωστά από ότι το κίνημα για τα ανθρωπινά δικαιώματα. Καλωσορίζω όλες τις πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις στη δουλειά μου, στο έργο μου. Είμαι καλλιτέχνης και πιστεύω ότι η ομορφιά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας.»

Βλέποντας κανείς την Άλις, διακρίνει την εσωτερική δύναμη που έχει και πως θέλει η προσπάθεια της να στείλει ένα μήνυμα, ένα θετικό μήνυμα, ότι η αναπηρία μπορεί και είναι μια μορφή τέχνης, εκτός από όλα τα άλλα. Και έτσι ίσως αγκαλιάσει όλος ο κόσμος το αναπηρικό κίνημα, να έρθει πιο κοντά του και να μπορεί να το κατανοήσει πιο εύκολα!


Δείτε το βίντεοΗ διάσημη χορεύτρια Άλις Σέπαρντ(Alice Sheppard... από disabledbookΕάν θες να μοιραστής την ιστορία σου και να βοηθήσεις έτσι ένα άλλον συνάνθρωπο με ίδια αναπηρία  έλα και εσύ στο disabledbook, πάτα επάνω στην φωτο.
http://www.disabledbook.com/
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidi


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com