Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Τι σημαίνει για τους γονείς ο αυτισμός..«Μοιάζει με κάθε ένα παιδί που έχει αυτισμό, όμως δεν είναι. Είναι ο γιος μου και έχει αυτισμό. Δεν έχει μόνο μερικές φορές, άλλα σε κάθε λεπτό ,σε κάθε στιγμή ,σε κάθε αναπνοή…

Από την στιγμή που ξυπνάει,μέχρι την στιγμή που πάει για ύπνο…

Ακόμα και όταν κοιμάται. Μπορεί τώρα να υπάρχει βελτιώσει και κάποιες μέρες να είναι καλύτερες από κάποιες άλλες, Όμως ο αυτισμός είναι πάντα εκεί.

Ο αυτισμός δεν είναι χωρίς φίλους, υπάρχουν »φίλοι» άλλα όχι της ηλικίας του. Εγώ ,ο πατέρας του, ο αδερφός του είμαστε φίλοι του και πολλες φορές αυτό αρκεί.

Ο αυτισμος ουρλιάζει για το νερό, για τον θορυβο,για τις αλλαγές, για φαγητα που φαινονται πολυ γευστικα, για τα έντονα φωτα.

Ο αυτισμός μετράει ολα τα τουβλα της εκκλησίας που συναντάμε καθως διασχίζουμε τον δρόμο προς το σχολείο.

Ο αυτισμός ειναι γέλιο,κλάμα, τρέξιμο, επανάληψη.

Ο αυτισμός δεν επηρεάζει μονο το άτομο που τον εχει αλλα οποινδήποτε ζεί μ»αυτον.

Αυτισμος ειναι οταν μια μητερα επιθυμει την αγκαλιασει το παιδι της,αλλα δεν μπορει ακομα και αν γνωρίζει οτι το παιδι της την αγαπάει.

Αυτισμός είναι όταν ένας πατέρας επιθυμεί να μπορεί να μοιράζεται τα »απλά πράγματα» με το παιδί του ,όπως »να παίξουν μπάλα» άλλα δεν μπορεί.

Αυτισμός δεν είναι ο Rainman και ο αυτισμός δεν είναι καθυστερημένος και ηλίθιος.

Ακόμα και αν δεν μπορεί να με αγκαλιάσει σφιχτά ο γιός μου, η φωνή μου είναι αρκετά δυνατή και για τους δυο μας και η αγάπη μου αρκετή για το υπόλοιπο της ζωής του…»

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com