Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ-Διάβασε πως θα κάνεις αίτηση για να εργαστείς για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού


Τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού έχει πάρει διαστάσεις δυστυχώς και στη χώρα μας. Θύματά του, συνήθως παιδιά ή έφηβοι που διαφέρουν από τους συμμαθητές ή άλλους συνομιλήκους  τους.
Επιπλέον, με την ενσωμάτωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητά όλων μας, προστέθηκε ένας ακόμα εκφοβισμός: ο διαδικτυακός (cyberbulling).  
Για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "ENABLE - ΕνΔυναμώνω" εφαρμόζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πρόγραμμα "Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό".
Πρόκειται για ένα διαδικτυακό πρόγραμμα που έχει στόχο να βοηθήσει παιδιά και εφήβους, ηλικίας 10 έως 18 χρονών, να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό σε όλες τις μορφές του.

Ταυτόχρονα όμως απευθύνεται και σε ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς, που ψάχνουν εξειδικευμένη υποστήριξη, ενημέρωση για το σχολικό ή/και διαδικτυακό εκφοβισμό και συμμετοχή σε "συζητήσεις" μέσω forums.
Στο site του προγράμματος, τα παιδιά που ενδιαφέρονται, αφού πρώτα γίνουν χρήστες, δωρεάν, δηλώνοντας ένα username και ένα password, έχουν τη δυνατότητα να:

•    επιλέγουν τον εκπαιδευμένο σύμβουλο με τον οποίον θα μπορούν να μιλούν ανώνυμα
•    εκθέτουν τις απόψεις τους μία φορά την εβδομάδα, πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα
•    έχουν πρόσβαση σε πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό, σχετικό με τον εκφοβισμό

Εκτός όμως από τους ενήλικες συμβούλους, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί και άλλους νεαρότερους συμβούλους: μαθητές από 15 έως 18 ετών που περνούν από ειδική εκπαίδευση καθώς και φοιτητές και απόφοιτους ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών μέχρι 28 ετών.
Η επιλογή των νεαρών συμβούλων γίνεται μετά από αξιολόγηση και αφού οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώσουν αίτηση ενώ στη συνέχεια περνούν και από συνέντευξη.
Μέτα από αξιολόγηση και συνέντευξη επιλέγονται και οι επόπτες ψυχολόγοι (απόφοιτοι, επαγγελματίες ψυχολόγοι) που εκπαιδεύονται ώστε να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν τους συμβούλους.
Παράλληλα, παρακολουθούν τις συνομιλίες μεταξύ συμβούλων και παιδιών, χωρίς όμως να μιλούν απευθείας με τα παιδιά.

Για την διευκόλυνση σας, η ομάδα του Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, δημιούργησε μια κοινότητα /ομάδα στο facebook των ΑμεΑ με τίτλο Η Πολιτεία των ΑμεΑ-ερωτήσεις απαντήσεις (Κάντε κλικ στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει για να σας ανοίξει ο σχετικός σύνδεσμος) στον οποίο μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας και οι συνεργάτες μας με πτυχίο θα σας απαντήσουν άμεσα, υπεύθυνα και δωρεάν. 
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com