Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ- ο σκηνοθέτης Αντωνης Ρέλλας ετοιμάζεται να μετακομίσει σε Χωριό της Κρήτης που προσφέρει δουλειά και στέγη αρκεί να μείνεις εκεί!


Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, ο σκηνοθέτης – Πολίτης με Αναπηρία, Αντωνης Ρέλλας ετοιμάζεται να μετακομίσει σε Χωριό της Κρήτης που προσφέρει δουλειά και στέγη αρκεί να μείνεις εκεί. 

Νέους κατοίκους ψάχνει ένα χωριό στα Χανιά προκειμένου να ενισχύσει το πληθυσμό του και να καλύψει τα κενά στον εργασιακό τομέα.
Λίγο πιο έξω από τα Χανιά, ανάμεσα στη Σούδα και την Τσικαλαριά, βρίσκεται το καλλιτεχνικό χωρίο της Κρήτης, ο  Βερέκυνθος. Προκειμένου να ενισχύσουν το νεανικό πληθυσμό τους αλλά και να ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας, αναζητούν νέα άτομα χειροτέχνες για να γεμίσουν τα 10 άδεια από τα 35 εργαστήρια του χωριού.

Ο Βερέκυνθος αποτελεί ένα άκρως καλλιτεχνικό χωριό, αφού οι κάτοικοί του ζουν από τη τέχνη. Σύμφωνα μάλιστα με τη μυθολογία, ήταν το βουνό όπου ζούσαν και λατρεύονταν οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, γιοί του Δία και προστάτες των τεχνών που ήρθαν για να διδάξουν τις πανάρχαιες τέχνες της Μεταλλουργίας, της Κεραμικής, της Υαλουργίας και της Υφαντικής στους ανθρώπους.

Εδώ και 15 χρόνια οι κάτοικοι έχουν ενισχύσει αυτό το μύθο φτιάχνοντας μαι πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα κοινωνία καλλιτεχνών, οι οποίοι αναδεικνύουν τις τέχνες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή και τον πολιτισμό του Κρητικού λαού. Δυστυχώς, τώρα από τα 35 εργαστήρια του χωριού τα 10 είναι άδεια, για αυτό ζητούν εργατικό δυναμικό με αντάλλαγμα τη παραμονή τους εκεί.

Εκτός από την οικονομική και φιλόξενη διαμονή (κάθε εργαστήριο νοικιάζεται για 200-300 ευρώ και διαθέτει πατάρι-σπίτι για τον ενοικιαστή) αποτελεί και μία σημαντική επαγγελματική αποκατάσταση, αφού το καλλιτεχνικό χωριό αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τον Αντωνη.

Ο Αντωνης Ρέλλας είναι σκηνοθέτης – Πολίτης με Αναπηρία. Είναι ακτιβιστής και οργανώνει δράσεις που αφορούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες. Ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων το βραβευμένο ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία ‘Αιγαίου κύματα’, που εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ. Το 2007 συμμετείχε στην δημιουργία του διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία ’Emotion Pictures-Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία’ που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

ΔημοσιεύσειςΆγνωστος Συγγραφέας. (31 Ιανουαρίου, 2010) Όταν οι ματαιώσεις γεννούν επαναστάσεις (και επαναστάτες)Enet.gr.
Άγνωστος Συγγραφέας. (14 Απριλίου, 2010) Τρίτη και δεκατρείς τον επρόσβαλαν τρειςEnet.gr.
Άγνωστος Συγγραφέας. (10 Ιουνίου, 2010) Η προοδευτική "ματιά" του σκηνοθέτη Αντώνη Ρέλλα. Ανακτήθηκε από www.truerespect.com.cy.
Ζαχαρή, Δ. (8 Ιουνίου, 2007) Ο μύθος της αναπηρικής δυστυχίας καταρρίπτεται. Ανακτήθηκε από www.disabled.gr.
Παυλάκη, Δ. (25 Ιουλίου, 2007) Οι περιορισμοί βρίσκονται στο μυαλό. Ανακτήθηκε από www.disabled.gr.
Ρέλλας, Α. (18 Σεπτεμβρίου, 2010) Άλλη μια οπτική για το Emotion Pictures. Ανακτήθηκε από www.processwork.gr.
Ντοκιμαντέρ
Αιγαίου Κύματα
Ιστοσελίδα ντοκιμαντέρ: http://aegean-waves.com/
Ο Αμπελώνας της Μάρθας
Περίληψη
Χοροθέατρο
Πεδίον ΟλισθηρόνΔιαφημιστικό απόσπασμα: http://www.youtube.com/watch?v=amS-S2V2uf8
Θεατρική παράσταση
Ένας ακούων στη χώρα των κωφών
Διαφημιστικό απόσπασμα: http://www.youtube.com/watch?v=Otdbb47kTGo
Προσωπική ιστοσελίδαhttp://www.myspace.com/rellasa


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidi


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com