Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Από τον Αύγουστο προσυμφωνημένη η μείωση στο αφορολόγητο


Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled - Το Κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, στην κυβέρνηση έχουν ήδη αποδεχθεί τη μείωση του αφορολογήτου μισθωτών και συνταξιούχων με το Μνημόνιο που υπέγραψαν από τον Αύγουστο του 2015!

 Η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί ήδη από το καλοκαίρι του 2015 να επιβάλλει το μέτρο αυτό, το οποίο τής ζήτησαν οι Θεσμοί στο πλαίσιο των σκληρών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙΙ! Ανάμεσα σε ένα πλήθος επαχθών δημοσιονομικών μέτρων που δεσμεύθηκε να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση με το κείμενο του νέου Μνημονίου, το οποίο υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015, περιελήφθη και η μείωση του αφορολογήτου των μισθωτών και των συνταξιούχων, χωρίς όμως αυτό να γίνει αντιληπτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, ούτε καν από πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές που ψήφισαν τότε το Μνημόνιο, καθώς κρύφτηκε πίσω από μια κατάλληλα «επιμελημένη» διατύπωση.

Οι συντάκτες του κειμένου του Μνημονίου ΙΙΙ φρόντισαν να μην είναι φανερή η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την επιβολή αυτού του άδικου μέτρου, κρύβοντάς την πίσω από την ακόλουθη φράση: «Τhe Government will simplify the personal income tax credit schedule;», η οποία μεταφράστηκε επί λέξει στα ελληνικά ως εξής: «Η κυβέρνηση … θα απλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την πίστωση φόρου για τη φορολογία εισοδήματος»! Στο αγγλικό κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ η φράση αυτή βρίσκεται στη σελίδα 8 και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των «μεταρρυθμίσεων» που δεσμεύεται («commits») να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Στο ελληνικό κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ, το οποίο, ως γνωστόν, περιελήφθη ολόκληρο στο ευρύτερο κείμενο του ν. 4336/2015 που ψηφίστηκε από την Βουλή στα μέσα Αυγούστου 2015, η αντίστοιχη φράση έχει αποτυπωθεί στη σελίδα 1017 του αντίστοιχου Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Ουσιαστικά, όπως προκύπτει από τα σχετικά αποσπάσματα του αγγλικού και του ελληνικού κειμένου, οι συντάκτες του Μνημονίου φρόντισαν ώστε το μέτρο της … «απλοποίησης» του …. χρονοδιαγράμματος «σχετικά με την πίστωση φόρου για τη φορολογία εισοδήματος» να περιληφθεί στον κατάλογο των δημοσιονομικών «μεταρρυθμίσεων» που η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να υλοποιήσει και θα έπρεπε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο να είχε νομοθετήσει! Έτσι, η απόφαση των εκπροσώπων των δανειστών να ζητήσουν από την ελληνική πλευρά την μείωση του αφορολογήτου ορίου των μισθωτών και των συνταξιούχων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως μία καινούργια παράλογη απαίτηση των δανειστών που αιφνιδίασε την ελληνική πλευρά, αλλά ως μια … υπενθύμιση των δανειστών προς την κυβέρνηση ότι δεσμεύτηκε να «ψαλιδίσει» το αφορολόγητο αυτό, με το κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ, που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015!

Για να γίνει και σε μας αντιληπτή η αποκρυπτογράφηση της φράσης «απλοποίηση του χρονοδιαγράμματος σχετικά με την πίστωση φόρου για τη φορολογία εισοδήματος» και να καταλάβουμε τη σημασία της χρειάστηκε να φθάσουμε στην τωρινή φάση των διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Οι τελευταίοι έθεσαν ήδη από την προηγούμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα το ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου των μισθωτών και των συνταξιούχων, επικαλούμενοι τη συγκεκριμένη φράση!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ήδη από τις επαφές που είχαν με την ελληνική κυβέρνηση το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 «υπενθύμισαν» στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι έχει δεσμευτεί, από τη συμφωνία του Αυγούστου 2015 για το Μνημόνιο ΙΙΙ, να … «απλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την πίστωση φόρου για τη φορολογία εισοδήματος»,  δηλαδή να τροποποιήσει τη νομοθεσία για την έκπτωση (πίστωση) φόρου των 2.100 ευρώ στην κλίμακα φορολόγησης των μισθών και των συντάξεων, ώστε η έκπτωση αυτή: - να περιοριστεί στο επίπεδο των 1.500-1.700 ευρώ - να μην είναι πλήρης όταν το ετήσιο εισόδημα του μισθωτού ή του συνταξιούχου είναι μέχρι 21.000 ευρώ και η σταδιακή μείωσή της (η οποία σήμερα έχει καθοριστεί στα 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 21.000 ευρώ) να μην ξεκινά πάνω από τα 21.000 ευρώ και να μην τελειώνει στα 42.000 ευρώ, όπως προβλέπεται τώρα στον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Η έκπτωση προτάθηκε να παρέχεται πλήρης μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 15.000 ή των 17.000 ευρώ, να μειώνεται σταδιακά πάνω από το επίπεδα των 15.000 ή των 17.000 ευρώ και να … «σβήνει» στο επίπεδο των 30.000 ή 34.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχύουσα σήμερα έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο εισοδήματος 9.545 ευρώ. Κι αυτό διότι το ποσό των 2.100 ευρώ είναι ακριβώς ο φόρος που αναλογεί στο ετήσιο εισόδημα των 9.545 ευρώ εάν το εισόδημα αυτό πολλαπλασιαστεί με το συντελεστή 22% που προβλέπεται στην ισχύουσα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των μισθών και των συντάξεων μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 25.000 ευρώ. Η έκπτωση των 2.100 ευρώ αφαιρείται από τον φόρο των 2.100 ευρώ που αντιστοιχεί στο εισόδημα των 9.545 ευρώ και τον μηδενίζει. Έτσι, όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.545 ευρώ είναι αφορολόγητοι. Με βάση τα παραπάνω, η μείωση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ στα επίπεδα των 1.500-1.700 ευρώ σημαίνει αυτόματα περιορισμό του «αφορολογήτου» των 9.545 ευρώ στα επίπεδα των 6.818 – 7.727 ευρώ!

Η νεώτερη πρόταση των δανειστών που έγινε τώρα - και κατέστησε ακόμη πιο σαφές τι σημαίνει «απλοποίηση του χρονοδιαγράμματος σχετικά με την πίστωση για τη φορολογία εισοδήματος» - προβλέπει να μην υπάρχει πλέον έκπτωση φόρου παρεχόμενη πλήρης μέχρι ένα επίπεδο ετησίου εισοδήματος και σταδιακά μειούμενη έως μηδενισμού πάνω από το επίπεδο αυτό, αλλά να αντικατασταθεί με την απλούστερη μορφή ενός άμεσου αφορολογήτου ορίου εισοδήματος της τάξεως των 6.500-7.500 ευρώ, το οποίο θα ισχύει για όλα τα επίπεδα εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις.


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com