Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε: η παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί αναπηρίαΗ παχυσαρκία μπορεί να θεωρηθεί μια αναπηρία, αν επηρεάζει τον τρόπο που ένα άτομο κάνει τη δουλειά του και έτσι θα μπορούσε να ενταχθεί στους κανόνες της ΕΕ για την απαγόρευση των διακρίσεων στο χώρο εργασίας, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ.  

«Η νοσηρή παχυσαρκία μπορεί να έχει την έννοια της αναπηρίας , αν είναι τέτοιου βαθμού ώστε να δυσχεραίνει την πλήρη συμμετοχή στην επαγγελματική ζωή επί ίσοις όροις με τους άλλους εργαζόμενους», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Niilo Jääskinen.  

Η υπόθεση που εκδικάστηκε από το δικαστήριο αφορούσε την περίπτωση του Δανού παιδοκόμου Karsten Kaltoft, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι άδικα έχασε τη δουλειά του λόγω του βάρους του. Ο Kaltoft εργαζόταν για έναν τοπικό δήμο για 15 χρόνια, όταν η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε το 2010.   Ισχυρίστηκε ότι αιτία για την απόλυση του ήταν το βάρος του, κάτι που δεν αποδέχονται οι πρώην εργοδότες του.

Ο Κάλτοφτ προσέφυγε σε δικαστήριο της Δανίας ζητώντας αποζημίωση και το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο ομόλογο του της Ε.Ε., προκειμένου να αποφασίσει, αν η παχυσαρκία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ως λόγος για παράνομες διακρίσεις από τους εργοδότες.   Η γνωμοδότηση έκανε σαφές ότι μόνο η «ακραία, σοβαρή, ή νοσηρή παχυσαρκία» θα μπορούσε ενδεχομένως να χαρακτηριστεί ως αναπηρία.   Τώρα η τελική απόφαση για την υπόθεση Kaltoft θα πρέπει να ληφθεί από το δικαστήριο στη Δανία.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com