Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ-Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις από τους νέους φόρους- (Πίνακας)


Ξεπερνάει τα 100 ευρώ ο επιπλέον φόρος για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα .Ποιοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρο άνω των 1.000 ευρώ το χρόνο; Τι σημαίνει η μείωση του αφορολόγητου, πόσο επιβαρύνει η εισφορά αλληλεγγύης;
Νέες έμμεσες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το φορολογικό. Οι επιβαρύνεις αφορούν κυρίως τα μεσαίας εισοδήματα, ενώ δεν γλιτώνουν από τον φόρο και όσοι έχουν μικρό εισόδημα, από τη στιγμή που μειώνεται το αφορολόγητο.
Τα σενάρια για το αφορολόγητο μένουν ακόμη ανοιχτά, το καλύτερο θέλει μείωση 200 ευρώ, αλλά το επικρατέστερο ρίχνει το αφορολόγητο μεταξύ 7.000 και 8.000 ευρώ από τα 9.550 που είναι σήμερα και έτσι επιβαρύνονται μισθοί και συντάξεις από τα 550 ευρώ το μήνα και πάνω. Σε κάθε περίπτωση οι νέες κλίμακες αλλάζουν τα δεδομένα.
Η νέα κυβερνητική πρόταση προβλέπει:
22,5% φόρο για το εισόδημα ως 25.000 ευρώ/χρόνο
32% για εισόδημα από 25.001 ως 32.000 ευρώ/χρόνο
42% για εισόδημα από 32.001 ως 60.000 ευρώ/χρόνο
50% για τα εισοδήματα από 60.001 και άνω
Με τη νέα κλίμακα ο νέος φόρος ξεκινάει από τα 125 ευρώ και ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ για τα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ/χρόνο, ειδικά όμως αν υπολογιστεί και η εισφορά αλληλεγγύης η επιβάρυνση μεγαλώνει.
Εάν το αφορολόγητο πέσει στα 9.350, που είναι το καλό σενάριο η επιπλέον επιβάρυνση θα είναι από 48,75 ευρώ και φτάνει ως τα 125 ευρώ.
Maxairi-se-misthoys-kai-syntakseis
Αν δει κανείς τις επιβαρύνσεις μέχρι τα 19.000 ευρώ οι επιπλέον φόροι είναι κάτω από 100 ευρώ/χρόνο, από τα 20.000 ως τα 32.000 ευρώ οι επιπλέον φόροι είναι ως 125 ευρώ/χρόνο, ενώ για εισοδήματα πάνω από 32.000 και ως τα 35.000 ευρώ ο φόρος αυξάνεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος για να φτάσει ως και τα 425 ευρώ επιπλέον.
Η επιβάρυνση συνεχίζει να αυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ επιπλέον εισόδημα με αποτέλεσμα για κάποιον που έχει εισόδημα 36.000 ευρώ το χρόνο ο επιπλέον φόρος να είναι 525 ευρώ, για τα 37.000 ευρώ εισοδήματος η επιπλέον επιβάρυνση είναι 625 ευρώ/χρόνο, στα 725 ευρώ/χρόνο η επιπλέον επιβάρυνση για εισόδημα 38.000 ευρώ/χρόνο κ.ο.κ.

Χρήσιμες σημειώσεις:

-Όλα τα παραπάνω αφορούν την Ελληνική νομοθεσία.
- Λόγω της τρέλας του Ελληνικού κράτους, με τους νόμους να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι θεωρητικές και τη στιγμή που τις διαβάζεις, ενδέχεται να έχουν τροποποιηθεί μερικώς ή ολικώς. Για εγκυρότερη και πιο εξατομικευμένη ενημέρωση, μπορείς να απευθύνεσαι σε σχετικούς συλλόγους-κέντρα στήριξης ανάπηρων οικογενειών ή σε δικηγόρους, προκειμένου να σε κατατοπίσουν σχετικά, καθώς κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
-Σε περίπτωση που τα παραπάνω έχουν τροποποιηθεί ή έχει ισχύ κάποιος νέος νόμος και οι αλλαγές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στο παρόν άρθρο, σου ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη και σε παρακαλούμε να μας το επισημάνεις με email στο troldisabled@gmail.comr προκειμένου να προβούμε στις σχετικές αλλαγές. Σε ευχαριστούμε!

Για την διευκόλυνση σας, η ομάδα του Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, δημιούργησε μια κοινότητα /ομάδα στο facebook των ΑμεΑ με τίτλο Η Πολιτεία των ΑμεΑ-ερωτήσεις απαντήσεις (Κάντε κλικ στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει για να σας ανοίξει ο σχετικός σύνδεσμος) στον οποίο μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας και οι συνεργάτες μας με πτυχίο θα σας απαντήσουν άμεσα, υπεύθυνα και δωρεάν. 

Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com