Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Κρίση επιληψίας: Αίτια και συμπτώματα!!!

Η επιληψία είναι μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, στην οποία παρουσιάζεται δυσλειτουργία της δραστηριότητας των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση κρίσεων.

Τα συμπτώματα της κρίσης διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μερικοί απλώς κοιτάζουν το κενό για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παρατηρείται ανεξέλεγκτη νευρική σύσπαση των άκρων ή απώλεια των αισθήσεων.

Μία μεμονωμένη κρίση δεν είναι αρκετή για να προκύψει κλινική διάγνωση της επιληψίας.

Ακόμη και οι ήπιες κρίσεις απαιτούν την παραπομπή σε ειδικό, καθώς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες στο πλαίσιο συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, όπως κατά την οδήγηση. Η θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνει συνήθως τα φάρμακα ή και τη χειρουργική επέμβαση και αποδεικνύεται αποτελεσματική στην καταστολή ή και την εξάλειψη των κρίσεων. Μερικά παιδιά, μάλιστα, σταματούν να εκδηλώνουν κρίσεις μεγαλώνοντας.

Επειδή η κρίση επιληψίας πηγάζει από τα κύτταρα του εγκεφάλου, μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε επιμέρους λειτουργία ελέγχει το σημαντικότατο αυτό όργανο του σώματος. Μερικά συνήθη συμπτώματα είναι τα εξής:

– σύγχυση
– ακινησία
– συσπάσεις των άκρων
– απώλεια αισθήσεων

Τα συμπτώματα είναι ανάλογα προς την περιοχή του εγκεφάλου που επηρεάζεται από την κρίση. Μπορεί το άτομο να παρουσιάσει αλλοιώσεις ως προς τις αισθήσεις του (όσφρηση, γεύση, όραση κ.λπ.), να εκδηλώνει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές (κυκλικές κινήσεις, τρίψιμο χεριών) ή απώλεια συναίσθησης του περιβάλλοντος.

Στο 50% των περιπτώσεων, η επιληψία δεν οφείλεται σε μία μεμονωμένη αιτία. Οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου που επηρεάζουν την εκδήλωση της διαταραχής είναι οι εξής:

– κληρονομικότητα

– τραυματισμός στο κεφάλι

– όγκος στο κεφάλι ή εγκεφαλικό

– σοβαρές λοιμώξεις (μηνιγγίτιδα, AIDS, εγκεφαλίτιδα)

– προγεννητικές εγκεφαλικές βλάβες (λόγω λοίμωξης της μητέρας, κακής διατροφής ή έλλειψης οξυγόνου)– αναπτυξιακές διαταραχές (όπως ο αυτισμός και η νευροϊνωμάτωση)

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com