Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-Μόνος ή μοναδικός; Διαφορετικότητα & ρατσισμός

Στο πλαίσιο των δράσεων εξοικείωσης με την αναπηρία που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων τον Μάρτιο, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης προσφέρει δωρεάνσε άτομα με νοητική υστέρηση, μια δημιουργική γνωριμία με τα εκθέματα που παρουσιάζει στο χώρο του.
Τα έργα της έκθεσης, "Μόνος ή μοναδικός; Διαφορετικότητα & ρατσισμός", αποτελούν κίνητρο και ερέθισμα για μια διαφορετική προσέγγιση, που βασίζεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας.
Η Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, μέλος του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μουσείου, Παιδαγωγός αναλαμβάνει να "συζητήσει μέσω της Τέχνης" θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό που βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες, με αφορμή τα 114 έργα ζωγραφικής, τις κατασκευές και τα comics των παιδιών 3-14 ετών που παρουσιάζονται στην έκθεση.
Η δράση στο Μουσείο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος "Είμαστε όλοι Πολίτες".
Σημειώστε:
  • Η παρουσία συνοδών, κατά τη διάρκεια της δράσης στο Μουσείο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.
  • Οι ομάδες που θα επισκεφτούν το Μουσείο δε μπορούν να υπερβαίνουν τα 10 άτομα (εκτός των συνοδών).
  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά, το αργότερο έως την Τετάρτη που προηγείται της επίσκεψης, από τους υπεύθυνους των ομάδων στη Γραμματεία του Μουσείου: κα Αννα Μαρία Μπακή, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο, 10.00 - 14.00, στα τηλ. 210 3312 621, 210 3312 750, contact@childrensartmuseum.gr
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης βρίσκεται στην Πλάκα (Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής).
Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό: Σύνταγμα, Ακρόπολη και Μοναστηράκι.

ΠΗΓΗ : Δήμος Αθηναίων


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com