Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Στη Νάουσα η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά κατάλληλη για ΑμΕΑ


Στη Νάουσα η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά κατάλληλη για ΑμΕΑ


Η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση πλατείας και διαμόρφωση παιδικής χαράς στην πλατεία Ειρήνης» εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας την Τετάρτη. Το έργο αφορά στην υλοποίηση της πρώτης πλήρως πιστοποιημένης, κατάλληλης και για ΑμΕΑ, παιδικής χαράς στο βορειοελλαδικό χώρο, με όλες τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων ασφάλειας.

Η παρέμβαση στοχεύει στη δημιουργία μιας ασφαλούς, περιφραγμένης, με κατάλληλη σήμανση και ελεγχόμενη είσοδο παιδικής χαράς 500 τ.μ., με ασφαλείς, λειτουργικές και περιβαλλοντικά φιλικές συνθήκες ψυχαγωγίας παιδιών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και κινητικών δυνατοτήτων, με 15 πιστοποιημένα παιχνίδια και ειδικό τάπητα ασφαλείας. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες παραμονής των συνοδών των παιδιών, με τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό και έμφαση στους χώρους πρασίνου. Ακόμη, προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED υψηλής ενεργειακής εξοικονόμησης, καθώς και καμερών ασφαλείας, για να αποφευχθούν κακόβουλες ενέργειες. Η συνολική περιοχή παρέμβασης ανέρχεται σε περίπου 1300 τ.μ.

«Υλοποιούμε σύντομα ένα στολίδι, ένα αριστούργημα σχεδιασμού και αισθητικής, που καθιστά τη Νάουσα πρωτοπόρο, καλύπτοντας την πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη των νέων οικογενειών για έναν ασφαλή και υψηλού επιπέδου χώρο ψυχαγωγίας για τα παιδιά, λαμβάνοντας μέριμνα και για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, σχεδιάζουμε πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις κοινότητες, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

http://dikaiwma-stin-prosvasi.blogspot.gr/2016/03/blog-post_67.html

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com