Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΓΡΑΜΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ-Αγαπητέ άγνωστε,η κόρη μου διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση…Μια μητέρα αναγνώστρια στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ μας έστειλε το παρακάτω προς δημοσίευση

Αγαπητέ άγνωστε,

Η κόρη μου διαγνώστηκε με εγκεφαλική  παράλυση,απραξία και αισθητηριακής επεξεργασίας  διαταραχή όλα στη διάρκεια μιας χρονιάς.Το λιγότερο που μπορούσα να πω ήταν ότι  ήταν μια δύσκολη χρονιά.Είχαμε να πληροφορηθούμε για ένα σωρό διαταραχές.Μας πήρε από κάτω,όταν η κόρη μου έπρεπε να εγχειριστεί στη σπονδυλική στήλη την επόμενη χρονιά.Όταν το παιδί σου φαίνεται να έχει τόσα πλήγματα σε τόσο μικρή ηλικία ,τι πρέπει να κάνει ο γονέας;Να πανικοβληθεί;Το μυαλό σου τρέχει με χίλια:»Θα περπατήσει ποτέ;»,»Θα έχει κρίσεις όπως έχουν τόσα άλλα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση;»,»Ποιο σχολείο θα ήταν κατάλληλο γι’αυτήν;»,»Πώς θα τα καταφέρω οικονομικά με όλες της τις θεραπείες;»

Είναι τόσο εύκολο να πανικοβληθείς,ν’ανησυχήσεις και  να αγχωθείς για όλα τα άγνωστα πράγματα. Αλλά ας το δούμε στην αληθινή του βάση, μπορούμε να χειριστούμε την κάθε στιγμή από 1 μήνα ως 5 χρόνια. Επομένως γιατί να το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας; Δεν γίνεσαι κακός γονέας,αν δεν έχεις ένα σχέδιο δράσης για το παιδί σου για 5 χρόνια,ειδικά με ένα παιδί με αναπηρία που οι ανάγκες του αλλάζουν διαρκώς.

Έτσι,ας χαλαρώσουμε λίγο κι ας πάρουμε ανάσα ένα λεπτό. Ας αναλογιστούμε κάθε εμπόδιο και δυσκολία που έχουμε ήδη περάσει. Μέχρι εδώ καλά λοιπόν; Πόσες φορές στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού δεν έχει αποτύχει το σχέδιο Α και τότε γίνεται αγώνας του τελευταίου λεπτού για να υπολογίσουμε το σχέδιο Β; Τότε το σχέδιο Β λειτουργεί αποτελεσματικά.

Παίρνουμε ένα –ένα τα πράγματα που έρχονται.Σας το υπόσχομαι.Ένα-ένα τα πράγματα.

Με τιμή,Εάν θες να μοιραστής την ιστορία σου και να βοηθήσεις έτσι ένα άλλον συνάνθρωπο με ίδια αναπηρία  έλα και εσύ στο disabledbook, πάτα επάνω στην φωτο.
http://www.disabledbook.com/Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com