Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Καρκίνος εντέρου: Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια, πότε είναι καλύτερη η πρόγνωσηΑν και ο καρκίνος του εντέρου θεωρείτο πάντα καρκίνος των ηλικιωμένων, νέα έρευνα δείχνει ότι πλέον η ασθένεια αφορά συχνά και νεότερους ανθρώπους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, 1 στους 7 καρκίνους του εντέρου ή ποσοστό 15% εκδηλώνεται πριν την ηλικία των 50.
Αυτή είναι και η ηλικία που οι γιατροί συστήνουν να ξεκινά κάποιος τις προληπτικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι καρκίνοι αυτοί γίνονται αντιληπτοί σε πιο προχωρημένο στάδιο, επειδή χρειάζεται να προκαλέσουν συμπτώματα για να διερευνηθεί το παχύ έντερο, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες, μετά τα 50, οι συστάσεις λένε να γίνεται προληπτικός έλεγχος με κολονοσκόπηση με αποτέλεσμα οι όποιες βλάβες να γίνονται αντιληπτές νωρίτερα.
Το ευχάριστο είναι ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου φαίνεται να έχει καλύτερη πρόγνωση στους νεότερους.
Καρκίνος εντέρου: Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια, πότε είναι καλύτερη η πρόγνωση
Από την έρευνα φάνηκε ότι ανάμεσα στους ασθενείς των οποίων ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση σε πιο απομακρυσμένα όργανα το 21% των νεότερων ασθενών επιβίωσαν για περισσότερα από 5 χρόνια σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους εκ των οποίων μόνο το 14% επιβίωσαν για περισσότερα από 5 χρόνια.
Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες στο γεγονός ότι οι νέοι λαμβάνουν πιο επιθετική θεραπεία.
Τα ανησυχητικά σημάδια
Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συμβουλεύουν να είστε προσεκτικοί για συμπτώματα όπως:
-αναιμία
-αλλαγές στις κενώσεις
-αίμα στα κόπρανα
Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η κληρονομικότητα που παίζει ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου του παχέος εντέρου.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com