Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Γεννημένη νικήτρια!Μία αληθινή ιστορία που μας συγκινεί όλους


Τι μπορεί να καταφέρει μια γυναικά με μισό σώμα! Η 42χρονη Ροσμαρί(Rosemary Siggins) λειτουργεί κανονικά σε όλη της τη ζωή και ας της λείπουν τα κάτω άκρα! Έπαιζε ως παιδί με τους φίλους της, πήγε σχολείο, έγινε μητέρα 2 παιδιών, οδηγεί, εργάζεται και όλα αυτά με το δικό της ξεχωριστό τρόπο!

Μπορεί να έχει ύψος περί τα 60εκατοστα, να της λείπουν και τα 2 πόδια μετά από αφαίρεση(στην ηλικία των 2 ετών) όμως επέλεξε από τη παιδική ηλικία ότι δεν ήθελε να χρησιμοποιεί τεχνητά μέλη. Κινείται με πατίνι όταν θέλει να διανύσει απλές αποστάσεις, ενώ μπορεί και οδηγάει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο και μάλιστα πηγαίνει η ίδια τα παιδιά της στο σχολείο!
Ήταν μαθήτρια όταν αποφάσισε ότι δε θέλει να κινείται με τεχνητά μέλη, αλλά να είναι ο εαυτός της! Ο δάσκαλος και ο διευθυντής του σχολείου, ήταν αρνητικοί στην απόφαση της, μέχρι την επέμβαση των γονιών της ώστε να υπερασπιστεί αυτό της το δικαίωμα.
rosemarie-siggins-2
Παντρεύτηκε το Ντέιβιντ το 1999 και απέκτησε μαζί του 2 παιδιά το Λούκ και τη Σέλμπυ, παρά τις κριτικές του κόσμου και του φιλικού περιβάλλοντος του. Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την υγεία της, γιατί πιέζονταν οι πνεύμονες και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σταματήσει να αναπνέει!
Η Ροσμαρί αι ένα μεγάλο παράδειγμα πως όταν ο άνθρωπος θέλει κάτι, μπορεί να το πραγματοποιήσει, έστω και με πολλές δυσκολίες. Η ίδια άλλωστε δηλώνει: μπορώ να κάνω ότι κάνει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος αλλά με διαφορετικό τρόπο! Έφτιαξε μια ζωή όπως την ήθείνελε και τη ζει καθημερινά, ευγνωμονώντας τους γονείς της για όσα της έμαθαν και πόσο τυχερή στάθηκε που γνώρισε το σύζυγο της και έκανε μια φυσιολογική οικογένεια. Καταλήγει λέγοντας: ο κόσμος δε σου χρωστά τίποτα, αυτό είναι που έχεις και πρέπει να χρησιμοποιείς τα εφόδια σου για να προχωρήσεις μπροστά!
πηγη Rosemary SigginsΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com