Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

ΝΕΟ πρόγραμμα με δράσεις για άτομα τρίτης ηλικίας και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες


Ένα νέο πρόγραμμα με δράσεις για άτομα τρίτης ηλικίας και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με τίτλο
«Παρέα στο Μουσείο», υλοποιείται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ενταγμένες στο εν λόγω πρόγραμμα είναι οι δράσεις-προγράμματα: «Σοφή Παρέα στο Μουσείο» και «Μαζί, Παρέα στο Μουσείο».


Πρόγραμμα: «Σοφή Παρέα στο Μουσείο»:

Το πρόγραμμα «Σοφή Παρέα στο Μουσείο» χρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα (φιλανθρωπικός οργανισμός που ενισχύει με δωρεές ελληνικούς και ελληνικού ενδιαφέροντος μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς) και πραγματοποιείται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, με σκοπό να προσεγγίσει τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Μουσείο για τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.
Το «Σοφή Παρέα στο Μουσείο» ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2016 και προβλέπει 2 επισκέψεις τη βδομάδα, ενώ στόχος του είναι τουλάχιστον 1500 ηλικιωμένοι από τον Δήμο Αθηναίων να έχουν επισκεφθεί το Μουσείο μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Η επίσκεψη για κάθε Λέσχη περιλαμβάνει δωρεάν μεταφορά από και προς τη Λέσχη, καλωσόρισμα στο Café του Μουσείου, δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στις μόνιμες συλλογές του και δυνατότητα επίσκεψης στους υπόλοιπους ορόφους του Μουσείου.
Με στόχο την καλύτερη φιλοξενία ατόμων τρίτης ηλικίας το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μελετά επίσης μια σειρά από αλλαγές στο κτίριο και στον εξοπλισμό του. Παράλληλα, στο πλαίσιο της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, οργανώθηκε βιωματική εκπαίδευση του προσωπικού του Μουσείου, έτσι ώστε να μπορεί να υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ομάδα των συμπολιτών μας.
Στόχος του Μουσείου είναι η επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος και σε άλλους δήμους της Αττικής αλλά και η ενσωμάτωση νέων δράσεων για την τρίτη ηλικία στο μόνιμο προγραμματισμό του.
Πληροφορίες: 210 7228321
Πρόγραμμα «Μαζί, Παρέα στο Μουσείο

Το πρόγραμμα «Μαζί, Παρέα στο Μουσείο» ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2016 και περιλαμβάνει επισκέψεις και εργαστήρια για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εργαστήρια για γονείς και παιδιά με αναπηρία καθώς και δωρεάν ξεναγήσεις για αστέγους και διαπολιτισμικά σχολεία.
-Επισκέψεις και εργαστήρια τέχνης για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, διοργανώνει δωρεάν επισκέψεις και εργαστήρια τέχνης για άτομα με αυτισμό, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, προβλήματα όρασης, κώφωσης και βαρηκοΐας και άλλες αναπηρίες, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες παιδιών να επισκεφθούν με δημιουργικό τρόπο ένα μουσείο. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται τόσο στους χώρους του μουσείου όσο και σε χώρους εκτός, από την ειδικό εκπαιδευτικό στην θεραπεία μέσα στην τέχνη, Nιόβη Σταυροπούλου.
Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επεξεργασία και ενσωμάτωση των εμπειριών των παιδιών μέσα από την τέχνη. Τα εργαστήρια ενθαρρύνουν την επικοινωνία και την κοινωνικοποίηση των παιδιών, αλλά και την αισθητηριακή προσαρμογή τους σε νέα ερεθίσματα με τη χρήση διαφορετικών υλικών, μέσω της αφής και της συμμετοχής των χεριών και του σώματος. Βασικός στόχος είναι η ενθάρρυνση κάθε παιδιού να εξωτερικεύσει και να επεξεργαστεί τα διάφορα θέματα που το απασχολούν μέσω της συμβολικής έκφρασης και να τους δώσει νόημα. Παράλληλα η περιήγηση στις συλλογές του μουσείου συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σε σχέση με τα μουσειακά εκθέματα.
Τηλ. κρατήσεων: καθημερινά 10.00-13.00, 210.7239438

-Εργαστήρια για γονείς και παιδιά με αναπηρία Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί επίσης μια σειρά δωρεάν εργαστηρίων με τη συμμετοχή γονέων με τα παιδιά τους, που έχουν νοητική αναπηρία, αυτισμό και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται επίσης από την ειδικό εκπαιδευτικό στην θεραπεία μέσα στην τέχνη, Νιόβη Σταυροπούλου.
Το εργαστήριο βασίζεται στη διαδικασία του παιχνιδιού, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Μέσα στο ασφαλές πλαίσιο του παιχνιδιού με τα διάφορα εικαστικά υλικά και τους μουσικοκινητικούς αυτοσχεδιασμούς, καλλιεργείται η δημιουργικότητα και η έκφραση ενώ χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης και αποδοχής. Με δραστηριότητες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις, ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση, ενώ γονείς και παιδιά έρχονται πιο κοντά μέσα από την κατανόηση των αμοιβαίων αναγκών τους, χωρίς επιθετικότητα και ανταγωνισμό, δοκιμάζοντας νέους τρόπους επικοινωνίας.
Τηλ. κρατήσεων: Καθημερινά 10.00-16.00, 210.7239.438


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com