Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Οδηγός Δικαιωμάτων και Παροχών για ευάλωτες ομάδες απο τον Συνήγορο του ΠολίτηΣτην έκδοση «Οδηγού Δικαιωμάτων και Παροχών για ευάλωτες ομάδες» προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα πληροφόρησης των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων ομάδων για τα δικαιώματα και τις παροχές που δικαιούνται.
Πρόκειται για 38σέλιδη έκδοση, μέσω της οποίας άνεργοι, άτομα με αναπηρία, πάσχοντες από σοβαρά σωματικά ή ψυχικά νοσήματα, άστεγοι, αποφυλακισμένοι, πρώην και νυν χρήστες ναρκωτικών, πρόσφυγες/μετανάστες και άλλες ευπαθείς ομάδες ενημερώνονται επιγραμματικά για τις ρυθμίσεις της νομοθεσίας που τους αφορούν.
Περιέχεται, ειδικότερα, πληροφόρηση για φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές, χορήγηση στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ, επιδόματα και άλλες παροχές για άνεργους και άτομα με αναπηρία, εκπτώσεις σε τιμολόγια ΔΕΚΟ, ειδικές ρυθμίσεις για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κ.λπ.
Εκτός από την έντυπη μορφή, ο Οδηγός είναι προσβάσιμος και μέσω της ιστοσελίδας του Συνηγόρου του Πολίτη.
Για την καλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση τόσο των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, η ανεξάρτητη Αρχή προχώρησε σε συμφωνία με τη ΓΣΕΕ προκειμένου ο Οδηγός να διανεμηθεί σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων.
Επιπλέον, ο Συνήγορος του Πολίτη θα συμμετάσχει με στελέχη του στη διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων που θα οργανωθούν είτε από τη ΓΣΕΕ είτε από δευτεροβάθμιες οργανώσεις μέλη της Συνομοσπονδίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


Πηγή ο Συνήγορος του Πολίτη


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com