Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Υπ. Εργασίας: Τα άτομα με αναπηρίες έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε δομές ενσωματωμένες στην κοινότητα

ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ

Η πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον τομέα της μέριμνας και της φροντίδας ατόμων με αναπηρίες στηρίζεται στις αρχές της διασφάλισης της ισότητας των ευκαιριών, της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρίες, της διασφάλισης του δικαιώματός τους για ανεξάρτητη διαβίωση και για πλήρη ένταξή τους στην κοινωνική ζωή του τόπου, ανέφερε σήμερα η
Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες .
Στο χαιρετισμό της,τον οποίο διάβασε η Α’ Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Στέλλα Πλέιμπελ, η Υπουργός υπέδειξε ότι τα άτομα με αναπηρίες έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και εξειδικευμένες δομές, σε δομές απασχόλησης και φροντίδας ενσωματωμένες στην κοινότητα.
Eξέφρασε ικανοποίηση για το ότι στην Κύπρο λειτουργούν στο παρόν στάδιο 40 προγράμματα κοινωνικής φροντίδας από φορείς που παρέχουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος, που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρίες και παρέχουν 24ωρη ή διημερεύουσα φροντίδα, και τα οποία στηρίζονται από το κράτος οικονομικά.
Σημείωσε ότι το 2015, δόθηκε κρατική ενίσχυση συνολικού ποσού ύψους πέραν  των €2.600.000 για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών και άλλων δαπανών τους, ποσό που αντιστοιχεί στο 42% του συνολικού ποσού των κρατικών ενισχύσεων που δόθηκαν σε παγκύπρια βάση, σε διάφορα προγράμματα.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com