Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Καφές: Ποιος ο ρόλος του στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ)

Η σκλήρυνση κατά πλάκας, γνωστή και ως πολλαπλή σκλήρυνση, έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα των παθήσεων στις οποίες παρατηρείται εντόνως θετική συμβολή από την κατανάλωση καφέ.
Σουηδοί και Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο καφές μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει παράγοντα πρόληψης της αυτοάνοσης πάθησης, ποια είναι όμως η ποσότητα που θεωρούν ιδανική;
Καφές: Ποιος ο ρόλος του στη σκλήρυνση κατά πλάκας
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στο Μέριλαντ και το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 2.779 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και 3.960 υγιή άτομα, με στόχο να εντοπίσουν πιθανές συσχετίσεις ανάμεσα στην κατανάλωση καφέ και τις πιθανότητες εκδήλωσης της πάθησης.
Η σουηδική μελέτη περιελάμβανε 1.620 ασθενείς με ΣκΠ και ομάδα ελέγχου 2.788 υγιών ανθρώπων. Στην αμερικανική μελέτη συμμετείχαν 1.159 ασθενείς με ΣκΠ και 1.172 υγιή άτομα.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πόσο καφέ πίνουν και πόσο καιρό έχουν υιοθετήσει την εν λόγω συνήθεια. Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπολόγισαν τη μέση κατανάλωση καφέ πριν την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων σκλήρυνσης αλλά και την περίοδο που εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα και συνέκριναν τα στοιχεία για τους ασθενείς και την ομάδα ελέγχου.
Καφές: Ποιος ο ρόλος του στη σκλήρυνση κατά πλάκας
Τα αποτελέσματα των δύο ερευνών υπέδειξαν ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας συσχετίζεται έντονα με τη χαμηλή κατανάλωση καφέ σε ημερήσια βάση, ακόμη κι όταν συνυπολογίστηκαν άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την έκβαση της υγείας.
Περίπου έξι μικρά φλιτζάνια καφέ την ημέρα (πάνω από 900 ml) συσχετίστηκαν με μείωση του κινδύνου ΣκΠ κατά 30%.
Η προστατευτική δράση του καφέ οφείλεται πιθανώς στις νευροπροστατευτικές ιδιότητες της καφεΐνης, η οποία παράλληλα καταστέλλει τις φλεγμονές στο σώμα και ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com