Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Σχολικός εκφοβισμός και μαθητές με αναπηρία, υπάρχει λύση
Όταν ένα παιδί με αναπηρία πηγαίνει στο σχολείο, τα προβλήματα του εντείνονται, στο κομμάτι της αποδοχής και της κοινωνικοποίησης. Αυτό βοηθάει στο να δείχνει πιο δειλό, συνεσταλμένο και ευάλωτο παιδί, ανάμεσα στα υπόλοιπα. Δυστυχώς αυτομάτως, γίνεται και το καλύτερο θύμα για τους ¨δυνατούς¨ νταήδες του σχολείου.

Έτσι έχουμε συχνά φαινόμενα μαθητών με αμαξίδιο η βακτηρίες, που τους παρεμποδίζουν στο πέρασμα τους για τη τάξη ή τον προαύλιο χώρο. Τους σπρώχνουν, τους κολλάνε στο τοίχο, χρησιμοποιούν υποτιμητικά επίθετα για να τους χαρακτηρίσουν. Καταλαβαίνετε πως αυτό καταρρακώνει τη ψυχολογία ενός παιδιού, που με χαρά θέλει να πάει στο σχολείο.

Μη ξεχνάμε πως για κάποια από αυτά τα παιδιά, είναι και η μονή τους διέξοδο για να γνωρίσουν νέους φίλους, να ανοιχτούν, να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν.  Συχνά επειδή έχουν ήδη διάφορες απογοητεύσεις από τη ζωή τους, ο εκφοβισμός του οδηγεί σε πολύ σκοτεινές σκέψεις, όπως η αυτοκτονία.

Η μόνη λύση όσο άβολα και αν νιώθουν αυτά τα παιδιά, είναι να μιλήσουν, να επικοινωνήσουν για το πρόβλημα τους! Εάν είσαι συμμαθητής τους, οφείλεις επίσης να ενημερώσεις το σχολείο σου, για αυτό που συμβαίνει.

Στο βίντεο που ακολουθεί, έχουμε μια ανάλογη ιστορία και πως κατάφερε η νεαρή μαθήτρια να μιλήσει και βρει το κουράγιο να λύσει το πρόβλημα, όσο άβολα και αν ένιωθε στην αρχή!

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com