Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Μικροτσίπ θα απαλλάξει τους νεφροπαθείς από την αιμοκάθαρσηΈνα τσιπ σιλικόνης θα είναι η σωτηρία των νεφροπαθών ασθενών καθώς σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες θα απαλλαγούν από την αιμοκάθαρση.

Οι ερευνητές από το Vanderbilt University Medical Center, στο Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνουν ότι το τσιπ θα έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει το αίμα των ασθενών και ήδη δοκιμάζουν στο εργαστήριο διάφορους τύπους του εμφυτεύματος, το οποίο μιμείται τη λειτουργία του ανθρώπινου νεφρού χωρίς τον κίνδυνο απόρριψής του από τον οργανισμό.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής καθηγητής Νεφρολογίας δρ Ουίλιαμ Φάισελ, πρόκειται για τη δημιουργία μιας βιοϋβριδικής συσκευής η οποία είναι αρκετά μικρή, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος. Αυτό το εμφύτευμα αποτελείται από 15 μικροτσίπ, που λειτουργούν ως φίλτρα, και ζωντανά νεφρικά κύτταρα που τα συνοδεύουν.

Οι ερευνητές δημιούργησαν το μικροτσίπ με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας. Φέρει πόρους, καθένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί αυτόνομα, ώστε να κάνει με ακρίβεια μια συγκεκριμένη λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο και τη βοήθεια των νεφρικών κυττάρων που προστίθενται, το μικροτσίπ μπορεί να διαχωρίζει ποιες ουσίες του αίματος πρέπει να αφαιρέσει και ποιες όχι. Δεν χρειάζεται ενέργεια, καθώς λειτουργεί με την πίεση που έχει το αίμα όταν περνάει μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία. Από το αίμα, επίσης, θα τρέφονται και τα νεφρικά κύτταρα που θα έχει στο εσωτερικό του.

Να σημειωθεί ότι στη φάση αυτή της έρευνας, οι επιστήμονες δημιουργούν διάφορα μοντέλα του εμφυτεύματος, μέχρι να καταλήξουν στο καταλληλότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι να σχεδιάσουν με τέτοιον τρόπο τα σωληνάκια που μεταφέρουν το αίμα προς και από το μικροτσίπ, ώστε να μην προκαλούνται θρομβώσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εμφύτευμα χρειάζεται περαιτέρω εξέλιξη, παρόλα αυτά είναι αισιόδοξοι και θα ξεκινήσουν πιλοτικές δοκιμές σε εθελοντές που κάνουν αιμοκάθαρση μέχρι τα τέλη του 2017.

Πηγή Vanderbilt University Medical Center, στο Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com