Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Έλλειψη βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη: Από ποιο αυτοάνοσο κινδυνεύει το παιδί


Τα πολύ χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη, αυξάνουν τις πιθανότητες το παιδί να προσβληθεί μελλοντικά από μια αυτοάνοση ασθένεια.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Harvard κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν έλλειψη βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλής σκλήρυνσης αργότερα.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η έρευνα δεν έδειξε αν η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο, αν και άλλες έρευνες υπέδειξαν ότι η αύξηση της βιταμίνης σε ασθενείς με έλλειψη μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Ο ερευνητής Dr. Benjamin Greenberg, του University of Texas Southwestern, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, σημειώνει ότι αν και άλλες έρευνες έχουν εξετάσει τη σχέση μεταξύ επιπέδων βιταμίνης D και της πολλαπλής σκλήρυνσης, η νέα έρευνα υποδεικνύει τη σημασία της χρονικής στιγμής της έλλειψης στην αρχή της ζωής.


Οι ερευνητές επέλεξαν 193 ανθρώπους που διαγνώσθηκαν με σκλήρυνση πριν το 2009, οι μητέρες των οποίων συμμετείχαν στο Finnish Maternity Cohort, συγκρίνοντας τα επίπεδα της βιταμίνης D των 176 με αυτά 326 μητέρων παιδιών που δεν είχαν διαγνωστεί με τη νόσο.

Γενικά τα επίπεδα βιταμίνης D σε μητέρες ήταν κάπως ανεπαρκή αλλά ήταν καλύτερα στην ομάδα ελέγχου σε σχέση με μητέρες των οποίων τα παιδιά εμφάνισαν τη νόσο.

Όταν συγκρίθηκαν δείγματα αίματος από τις δύο ομάδες, τα παιδιά των μητέρων που είχαν έλλειψη στη συγκεκριμένη βιταμίνη είχαν 90% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πολλαπλή σκλήρυνση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Jama Neurology.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com