Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Nino: ένα αυτόνομο αναπηρικό αμαξίδιο για όλουςΤο Nino είναι το πρώτο όχημα της Nino Robotics που απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, στους ηλικιωμένους, αλλά και σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν ένα νέο τρόπο για να κινούνται ενώ κάθονται.

Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στη Γαλλία. Η ιστορία του συνδέεται με τον ιδρυτή της Nino Robotics, Pierre Bardina, ο οποίος μετά από ένα σοβαρό ατύχημα κατάδυσης το 1996, έμεινε παραπληγικός.

Από το 2011, άρχισε να τον ενδιαφέρει πολύ η τεχνολογία Segway, των δίτροχων οχημάτων, που ο τρόπος λειτουργίας τους βασίζεται στην ισορροπία του σώματος.

Το Nino χρησιμοποιεί την τεχνική της αυτοσταθεροποίησης του συστήματος προώθησης, προσαρμοσμένου στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία που μπορούν να κινήσουν καλά τον κορμό τους.

Δύο παράλληλες ρόδες και αισθητήρες επιτρέπουν στον χρήστη να προχωρήσει μπροστά απλώς γέρνοντας τον κορμό του προς τα εμπρός, ενώ μπορεί να φρενάρει ή να κάνει όπισθεν, γέρνοντας τον κορμό του προς τα πίσω. Με τα αποσπώμενα χερούλια ο χρήστης μπορεί να στρίβει με ένα χέρι!

Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας του οχήματος επιτρέπει την κίνηση σε διαφορετικά εδάφη και σε διαφορετικές κλίσεις, αλλά και σε διαφορετικές θέσεις σώματος.

Το Nino παρέχει 38 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Όταν δεν κινείται, το σύστημα αυτοεξισορρόπησης απενεργοποιείται μόλις ο χρήστης χρησιμοποιήσει τα "σταντ", με το πάτημα ενός κουμπιού που βρίσκεται δίπλα στο κάθισμα ώστε να σταθεροποιήσει το όχημα. Η ενεργοποίηση ενός "κωδικού - κλειδιού" δίνει εντολή στο όχημα να ξεκινήσει.

Η ένδειξη μπαταρίας, η ταχύτητα και η χιλιομετρική ένδειξη είναι διαθέσιμα σε οποιοδήποτε έξυπνο τηλέφωνο ή τάμπλετ μέσω ειδικής εφαρμογής.

Όμορφο, συμπαγές και ελαφρύ, ζυγίζει μόλις 39 κιλά, μεταφέρεται εύκολα παντού καθώς η θέση του διπλώνει. Μπορεί να μεταφερθεί με τρένο, αυτοκίνητο ακόμα και με αεροπλάνο.

Αν σας ενδιαφέρει, το Nino διατίθεται ήδη για παραγγελία από χώρες της Ευρώπης.

Δείτε το ΒίντεοNino: ένα αυτόνομο αναπηρικό αμαξίδιο για όλους από disabledbook
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com