Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Workshop θεραπευτικής κολύμβησης στην ΕΛΕΠΑΠ ΘεσσαλονίκηςΤο τμήμα θεραπευτικής κολύμβησης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 14 Απριλίου (ημέρα: Πέμπτη), από τις 11:00 έως τις 15:00, ένα ξεχωριστό workshop που απευθύνεται σε ιατρούς αποκατάστασης, γυμναστές, θεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η εναλλακτική αυτή μορφή θεραπείας, μέσω της κολύμβησης, βοηθά τα παιδιά να έχουν καλύτερη αίσθηση των κινήσεων τους, να βελτιώνουν την αναπνευστική τους λειτουργία, να χαλαρώνουν και να διασκεδάζουν μέσα στο νερό, συνεισφέροντας έτσι στην κινητική και στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Με επιστημονικές μεθόδους όπως, Bobath και Halliwick, οι θεραπευτές κάνοντας κινήσεις στροφικές, επίπλευσης και προώθησης, βοηθούν τα παιδιά, πολλά από τα οποία, πετυχαίνουν να σταθούν όρθια, να έχουν ισορροπία και να βαδίσουν μέσα στο νερό!
Στο workshop, το εξειδικευμένο προσωπικό του τμήματος θα παρουσιάσει τις μεθόδους του, κάνοντας επίδειξη περιστατικών.
Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες, ενώ το κόστος είναι 15€.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε: 2310318218, 2310318228 ή στείλτε email:info_thes@elepap.grΕάν θες να μοιραστής την ιστορία σου και να βοηθήσεις έτσι ένα άλλον συνάνθρωπο με ίδια αναπηρία  έλα και εσύ στο disabledbook, πάτα επάνω στην φωτο.
http://www.disabledbook.com/
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidi


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com