Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Μια Κυριακή αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία 24 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου ΑθηναίωνΜικροί και μεγάλοι, άτομα με νοητική υστέρηση, μειωμένη όραση ή τύφλωση, κινητικές αναπηρίες και μη, διασκεδάζουν και εκφράζονται διαφορετικά, ενεργοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις.

Αναλυτικά, το Πρόγραμμα της ημέρας:

Εργαστήριο κινούμενης εικόνας, από τον Μπάμπη Αλεξιάδη

Αίθουσα διεξαγωγής: Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο)
, 10:30

Στο εργαστήριο, που θα γίνει σε δύο μέρη, οι συμμετέχοντες θα μάθουν την τεχνική στοπ καρέ του παραδοσιακού animation μέσα από τη ζωγραφική, χρησιμοποιώντας χρωματιστούς μαρκαδόρους στο πρώτο μέρος, και χρωματιστούς φακούς στο δεύτερο.

Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες καλούνται να δώσουν χρώμα στην Τεχνόπολη και να φτιάξουν ένα μυθικό κόσμο γύρω από τις εγκαταστάσεις της.

Στο δεύτερο μέρος, τη θέση των μαρκαδόρων παίρνουν οι χρωματιστοί φακοί.

Χρησιμοποιώντας φακούς με διαφορετικά χρώματα, θα φανταστούν και θα δημιουργήσουν σχήματα και σιλουέτες που θα πάρουν ζωή και θα αρχίσουν να κινούνται μέσα στο χώρο.

Παράλληλα, μέσω του workshop, θα γίνει μία ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του animation και την εξέλιξή του.

Το εργαστήριο διαρκεί περίπου 1,5 ώρα και απευθύνεται σε άτομα με νοητική υστέρηση και στους συνοδούς τους. Δεν ενδείκνυται σε άτομα με ευαισθησία στο έντονο φως ή στη χαμηλή φωτεινότητα."Φτιάξε τη δική σου καμινάδα!" από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Αίθουσα διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι, 11:00

Πρόσεξες τις καμινάδες του εργοστασίου;

Τι άραγε, μπορεί να έβγαινε από μέσα;

Θα ήθελες να φτιάξεις και εσύ μία καμινάδα;

Έλα να γνωρίσουμε τον ρόλο των καμινάδων μέσα στο εργοστάσιο και να φτιάξουμε από φυσικό πηλό τις δικές μας πρωτότυπες καμινάδες, σε μικρότερες διαστάσεις!

Το εργαστήριο διαρκεί περίπου 1 ώρα και απευθύνεται σε άτομα με νοητική υστέρηση και στους συνοδούς τους.Σεμινάριο σωματικής έκφρασης από το Χοροθέατρο Δαγίπολη

Αίθουσα διεξαγωγής: Δεξαμενές Καθαρισμού, 11:00

Παρατηρώντας την κίνηση και τη στάση των ανθρώπων σε μαθήματα κίνησης, αλλά και στην καθημερινή ζωή, διακρίνει κανείς την τεράστια γκάμα σωματικών εκφραστικών μέσων που όλοι διαθέτουμε προκειμένου να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τις απόψεις μας.

Το σεμινάριο ξεκινά με ζέσταμα και ασκήσεις από διαφορετικές τεχνικές (contact, tai chi, release, butoh, feldenkrais) με στόχο να διερευνήσουμε και να διευρύνουμε την αίσθηση αλλά και την αντίληψή μας αναφορικά με το σώμα μας, καθώς αυτό κινείται μεταβαλλόμενο μέσα από τη διάδρασή του με το χώρο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.

Στη συνέχεια δίνονται κινησιολογικοί ή χωροταξικοί περιορισμοί, οδηγίες και δομές.

Το υλικό του σεμιναρίου διαμορφώνεται και αντλείται από τις κινήσεις που εκτελούνται από τους συμμετέχοντες, όπως αυτές αναπλάθονται και βιώνονται διαφορετικά μέσα από την προσωπική εξερεύνηση και αντίδραση του καθενός στις οδηγίες.

Το σεμινάριο δεν εστιάζεται στην αισθητική της κίνησης ή σε κάποια συγκεκριμένη φόρμα.

Στόχος είναι να συναντηθούν και να διαδράσουν σώματα με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και με διαφορετικά εργαλεία επικοινωνίας και έκφρασης προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος που θα βοηθήσει να κατανοήσουμε τα όρια και τις δυνατότητες των σωμάτων αυτών τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το σεμινάριο διαρκεί περίπου δύο ώρες και απευθύνεται σε ενήλικες με αναπηρίες και μη. Απαραίτητη η αθλητική ενδυμασία.Ξενάγηση "Ακούω, αγγίζω και μυρίζω ένα μουσείο" από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Καμινάδα, 12:30

Τα άτομα που θα παρακολουθήσουν την ξενάγηση θα περιηγηθούν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου χρησιμοποιώντας την όσφρηση, την ακοή και την αφή τους: θα έρθουν σε επαφή με τις μυρωδιές του παλαιού εργοστασίου, θα ακούσουν τις ιστορίες των εργαζόμενων μέσα από τα κορνούτα και θα αγγίξουν τις μηχανές που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν και γέμιζαν με ενέργεια όλη την πόλη.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά και απευθύνεται σε εφήβους με μειωμένη όραση ή τύφλωση και στους συνοδούς τους.

 Προβολή ντοκιμαντέρ "Θα βγάλω φτερά" (61’), της Αννέτας Παπαθανασίου

Αίθουσα διεξαγωγής: Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο), 12:30

"Θα βγάλω φτερά", ένα ντοκιμαντέρ για τη δύναμη και το πάθος για τη ζωή.

Για τη χαρά που δίνει η ζωή σε όσους έχουν τη διάθεση να παλέψουν για να τη ζήσουν, ενώ συχνά έχουν να ξεπεράσουν, δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις.

Οι ήρωες της ταινίας είναι μια παρέα φίλων με κινητικά προβλήματα. Τους παρακολουθούμε στην καθημερινότητά τους, στη διασκέδασή τους, στις προσωπικές τους στιγμές.

Άνθρωποι που γεύονται κάθε στιγμή της ζωής με δύναμη, χιούμορ και αισιοδοξία, γιατί τελικά…
"είναι τέχνη να ζεις, δεν ζεις κατά τύχη".

H ταινία έχει πάρει το 2ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2004.

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Aννέτα Παπαθανασίου
Φωτογραφία: Kυριάκος Bλοντάκης
Mοντάζ: Xρόνης Θεοχάρης
Mουσική: Mαρία-Xριστίνα Kριθαρά
Ήχος: Bαγγέλης Bλέσσας

Συμμετέχουν: Γιάννης Kουφάλης, Aνδρέας Kολίσογλου, Γεράσιμος Πόλης, Έλενα Nέζη, Mαίρη Zέη, Άννα Mανουδάκη, Kώστας Σιάχος.

Το ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και σε ενήλικες.Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη κράτηση: 210-3467322 (Δευτέρα με Παρασκευή: 10.00-17.00)

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com