Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα όπλο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Είτε στη φυσική μορφή που το παίρνουμε από τις τροφές είτε σε μορφή συμπληρώματος, το θρεπτικό συστατικό αποδεικνύεται σημαντικό «όπλο» ενάντια στη συχνή ψυχική νόσο.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών πάσχουν από κατάθλιψη σε παγκόσμια κλίμακα.
AdTech Ad
Δεδομένου λοιπόν ότι η κατάθλιψη είναι τόσο συχνή, το ενδιαφέρον των επιστημόνων για φυσικές ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν λιγότερο επεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης είναι τεράστιο.
bigstock Consulting With Expert 87553358
Στο πλαίσιο αυτό, μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Translational Psychiatry έρχεται να επιβεβαιώσει τη θεωρία ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα παρέχουν σημαντικά οφέλη στους ασθενείς με κατάθλιψη.
Οι ερευνητές πραγματοποίηση επισκόπηση (μετα-ανάλυση) βασιζόμενοι στα ήδη διαθέσιμα δεδομένα αναφορικά με τη χρησιμότητα των Ω-3 λιπαρών οξέων μακράς αλύσου στη μείζονα κατάθλιψη. Η επισκόπηση περιελάμβανε 13 παλαιότερες μελέτες με συνολικό δείγμα 1.200 ανθρώπους που έπασχαν από μείζονα κατάθλιψη. Οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο τα Ω-3 λιπαρά βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλά και κατά πόσο οι επιδράσεις εξαρτώνται από τη δοσολογία δύο συγκεκριμένων λιπαρών: του EPA (εικοσιπενταενοϊκό οξύ) και του DHA (εικοσιδιεξαενοϊκό οξύ). Τα δύο αυτά είδη λιπαρών βρίσκονται κυρίως στα ψάρια.
Το EPA και το DHA παρουσιάζουν ομοιότητες, ωστόσο επιδρούν διαφορετικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Για παράδειγμα, το DHA είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών και προστατεύει την καρδιά, ενώ το EPA καταπολεμά τις φλεγμονές και βελτιώνει την ψυχική διάθεση.
Οι αναλύσεις των ερευνητών υπέδειξαν ότι το συμπλήρωμα Ω-3 λιπαρών οξέων πράγματι παρέχει οφέλη για τα άτομα με μείζονα κατάθλιψη. Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σημειώθηκε από τη λήψη μεγάλης δόσης EPA και από το συνδυασμό των συμπληρωμάτων Ω-3 με τα αντικαταθλιπτικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή των Ω-3 λιπαρών οξέων κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε παραδοσιακές θεραπείες για την κατάθλιψη.Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com