Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

«Θέλω να ζήσω»: Αγωνιώδης έκκληση 33χρονου που κινδυνεύει η ζωή του λόγω ιατρικών λαθώνΈχει δει το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Η καθημερινότητά του είναι πολύ δύσκολη και πλέον έχει γίνει αβάσταχτη για τον ίδιο. Ο Σπύρος Μαρσέλος θέλει να ζήσει κι αυτός σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Εντούτοις δεν μπορεί. 
Η κήλη 11 κιλών (!) θέτει εν κινδύνω ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Γι’ αυτό και η κραυγή αγωνίας του δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανένα. «Θέλω να ζήσω, δεν θέλω να πεθάνω. Σας παρακαλώ βοηθήστε με» δηλώνει με τρεμάμενη φωνή στη συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια προκειμένου να βρει την υγειά του.
Πώς όμως ο 33χρονος από τον Βόλο, κομμωτής στο επάγγελμα έχει φτάσει στο σημείο να πάσχει από βαριάς μορφής κατάθλιψη και διαβήτη, νιώθοντας τη σηψαιμία να τον απειλεί, την ώρα που τρέμει μην πάθει καρκίνωμα στους λεμφαδένες; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο γολγοθάς του ξεκίνησε το 2012. Τότε εισήχθη στο νοσοκομείο για μία αφαίρεση σκωληκοειδούς απόφυσης. 
Τα πράγματα στο χειρουργείο δεν πήγαν όπως τα περίμενε, Έπαθε σηψαιμία και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης για να καθαρίσει ο κοιλιακός του χώρος.
Πάντως το 2014 διεκομίσθη εκ νέου Νοσοκομείο Βόλου και χειρουργήθηκε για ειλεό, μετά από έντονους πόνους στην κοιλιά. Λίγες ημέρες μετά το εξιτήριό του όμως εισήχθη εκ νέου στο νοσοκομείο καθώς η τομή του παρουσίαζε προβλήματα και υποβλήθηκε σε νέο χειρουργείο, για ρήξη
Ο άτυχος νέος καταγγέλλει ότι δεν έγινε σωστά η αναισθησία του και ξύπνησε κατά τη διάρκεια της εγχείρησης και επί τόπου του έγινε νέα, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει μετά από εννέα ώρες.
Από το 2012 μέχρι το 2014, έκανε συνολικά 13 χειρουργεία, τα περισσότερα εκ των οποίων για τη σηψαιμία στον κοιλιακό του χώρο ενώ κατέληξε να φθάσει 41 κιλά από τα 92 κιλά που ήταν έχοντας πλέον στον κοιλιακό του χώρο μία κήλη 11 κιλών που έχει κάνει τη ζωή του ανυπόφορη.
Πλέον κινείται με δυσκολία υποβοηθούμενος με μπαστουνάκι. Έχει χάσει τα μαλλιά του, ενώ από τα φάρμακα που έπαιρνε πλέον πάσχει και από διαβήτη.
Τις επόμενες ημέρες δε αναμένεται να χειρουργηθεί σε ιδιώτη γιατρό-χειρουργό της Αθήνας που θα προσπαθήσει να του αφαιρέσει αυτήν την τεράστια κήλη. Επέμβαση που είναι εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου ότι όπως λέει «η κοιλιά μου, το έντερό μου και η κήλη πλέον έχουν γίνει ένα και πλέον είναι πολύ δύσκολη η επέμβαση αυτή».
Ο Σπύρος Μαρτσέλος, ο οποίος έχασε τη μητέρα του πριν από χρόνια πλέον είναι μόνος στη ζωή. Στο πλευρό του στέκονται λιγοστοί φίλοι, ένας εκ των οποίων του έχει παραχωρήσει μία γκαρσονιέρα για να μην μείνει στον δρόμο. Το σπίτι του είναι γεμάτο φάρμακα. Η κάθε στιγμή που περνάει είναι μαρτύριο γι΄αυτόν. Αυτός το μόνο που θέλειείναι να ξυπνήσει από αυτόν τον εφιάλτη που βιώνει και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Αυτό δηλαδή που για τους περισσότερους θεωρείται δεδομένο και κεκτημένο για τον 33χρονο νέο είναι όνειρό ζωής.
Όπως είναι φυσικό  δεδομένου ότι είναι ανήμπορος να δουλέψει και μη έχοντας συμπαράσταση από συγγενείς, όπως τονίζει τα χρέη τον έχουν πνίξει.
Ωστόσο ο ίδιος θέλει πρώτα να γίνει καλά. Να του αφαιρεθεί ο όγκος αν και μετά θα χρειαστεί να μείνει για αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάστασή του. Ωστόσο ο ίδιος ελπίζει ότι κάτι θα αλλάξει. Μακάρι να μην είναι αργά όταν η πολιτεία δείξει την ευαισθησία της. Αν τη δείξει ποτέ φυσικά.

Πηγή: www.zougla.gr

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com