Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Ένας στους τρεις ασθενείς με Πάρκινσον κρύβει την ασθένειά του
Περισσότεροι από ένας στους τρεις πάσχοντες από νόσο του Πάρκινσον, ιδίως στις νεώτερες ηλικίες, αισθάνονται την ανάγκη να κρύβουν τα συμπτώματά τους, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.
Οι ασθενείς αυτοί δήλωσαν ότι ανέπτυξαν έντονα αρνητικά συναισθήματα κατά τον πρώτο χρόνο από τη διάγνωσή τους, με το 18% να λένε πως ένιωσαν «σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14 Ιανουαρίου και 11 Φεβρουαρίου 2016 σε συνολικώς 1.868 ασθενείς.
Το 37% εξ αυτών είπαν ότι απέκρυπταν τη διάγνωσή τους για αρκετό καιρό, με το 63% από αυτούς να δηλώνουν πως ήθελαν να αποφύγουν την αμηχανία ή τη ντροπή που πίστευαν ότι θα προκαλούσε η αποκάλυψή της.
Το 32% αυτής της ομάδας πίστευαν ότι τα συμπτώματά τους δεν είναι κοινωνικώς αποδεκτά.
Για πολλούς ασθενείς, εξ άλλου, το να μιλήσουν για τη διάγνωσή τους στην οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους τους ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που είχαν κάνει στη ζωή τους.
Ο δισταγμός και οι φόβοι τους όμως είχαν ως επακόλουθο να περάσουν πολύ καιρό προσπαθώντας να διαχειριστούν ολομόναχοι την διάγνωσή τους και τις επιπτώσεις που είχε στον ψυχισμό τους, αναφέρει ο βρετανικός οργανισμός Parkinson’s UK που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση.
Η νόσος του Πάρκινσον προσβάλλει περίπου 25.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, με το 4% από αυτούς να την εκδηλώνουν πριν από την ηλικία των 50 ετών.
Το κύριο σύμπτωμά της είναι η επιβράδυνση των κινήσεων, ενώ δύο στους τρεις ασθενείς εκδηλώνουν και τρόμο (τρέμουλο).
Με την κατάλληλη θεραπεία οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά απαραίτητο είναι να γίνει εγκαίρως η διάγνωση (μέσα σε 12 μήνες από την εμφάνιση της βραδυκινησίας, η οποία αποτελεί το μοναδικό σύμπτωμα που εκδηλώνουν όλοι οι ασθενείς).

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com