Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βλέπει χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της, μάθετε πώς γίνετε


Υπάρχουν διάφορα βοηθήματα όρασης. Κάποιοι φοράμε γυαλιά. Άλλοι χρησιμοποιούμε σκύλο-οδηγό.
Αλλά πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να δείτε, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα σας;
Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά γίνεται με τη βοήθεια μιας αμερικάνικης συσκευής, της BrainPort V100.
Οτιδήποτε αντιλαμβάνονται τα μάτια μας, μεταφέρεται με δύο εκατομμύρια νεύρα περίπου, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, στο σημείο του εγκεφάλου που ονομάζεται οπτικός φλοιός.
Εκεί, τα μηνύματα που φτάνουν, αποκωδικοποιούνται και μετατρέπονται σε εικόνες.
Το BrainPort V100 λειτουργεί με μια μικρή κάμερα που βρίσκεται ενσωματωμένη σε ένα ζευγάρι γυαλιά, τα οποία φορά το άτομο που δεν βλέπει.
Η κάμερα συλλέγει πληροφορίες. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες μεταφέρονται σε κάποιον υπολογιστή και μετά σε ένα εξάρτημα που μοιάζει με ηλεκτρονικό "γλειφιτζούρι". Ο χρήστης ακουμπά στη γλώσσα του το "γλειφιτζούρι", αυτό δέχεται ηλεκτρονικούς παλμούς από την κάμερα, οι οποίοι λαμβάνονται από τα νεύρα της γλώσσας και στέλνονται στον εγκέφαλο για αποκωδικοποίηση!
Με έναν εντυπωσιακό τρόπο, ο εγκέφαλος διδάσκει τον εαυτό του να αποκωδικοποιεί τα μηνύματα που δέχεται και επιτρέπει στα άτομα μετά να τα οπτικοποιούν.
Ο ερευνητής του Lighthouse International, Dr William Seiple, δοκίμασε το BrainPort V100 σε άτομα με απώλεια όρασης. Για παράδειγμα, στην 26χρονη Nihal, φανατική δρομέα και κολυμβήτρια, που έχασε την όρασή της λόγω γλαυκώματος σε ηλικία επτά χρονών.
Η Nihal, την πρώτη μέρα που δοκίμασε το "γλειφιτζούρι", αναγνώρισε σχήματα ενώ με εξάσκηση, μπόρεσε να διαβάσει γράμματα μεγέθους 4 ιντσών.
Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι η τεχνολογία είναι μεν εκπληκτική, αλλά ανάλογη είναι και η ικανότητα του εγκεφάλου μας να προσαρμόζεται. Κάτι που μπορούμε φυσικά να το εκμεταλλευτούμε.
Προκαλέστε καθημερινά τον εγκέφαλό σας να κάνει κάτι άλλο από ότι έχει συνηθίσει και θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις που του δίνετε.
Η συσκευή Brainport V100 είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Ευρώπη και σε Χονγκ Κονγκ.
Αν σας ενδιαφέρει να την αγοράσετε, δείτε εδώ.
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ (ελεύθερη μετάφραση αποσπασμάτων κειμένου στο "Hello Brain). Είμαι η Κική Ψαρρά, και είμαι 90% τυφλή. Προτιμώ να κάνω κάτι μια φορά, παρά να το μετανιώνω δύο.  Σπουδάζω Ιστορία Τέχνης. Αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει απόλυτα είναι η «ελευθερία» γι αυτό επιλέγω να πω πάντα την άποψη μου. Βιβλία, Μουσική και Φίλοι. Ότι διαβάζω, ότι ακούω και ότι μοιράζομαι είναι, ο κόσμος μου. Εχω μάθει πως τα Όνειρα και η Πραγματοποίηση τους απέχουν τόσο, όσο αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να ξεστομίσεις την λέξη θέληση. Πρόκληση μου, να πολεμώ τον ρατσισμό και τον φασισμό καθημερινά. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/kikipsara

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com