Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Ερχονται βελτιωτικές ρυθμίσεις στο νόμοπου προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην εργασία.
Εξετάζεται αλλαγή στον νόμο για τις προσλήψεις απο τις λίστες των «προστατευόμενων» του ΟΑΕΔ
Συνάντηση με τον κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είχαν χθες Δευτέρα 18 Απριλίου αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τον αντιπρόεδρο Θωμά Κλεισιώτη. Η συνάντηση αφορούσε κύρια θέματα και προτάσεις που στοχεύουν στην τροποποίηση-βελτίωση του ν.2643/98, που προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην εργασία. Ο ν.2643/98 είναι ο μοναδικός νόμος που παρέχει μία στοιχειώδη προστασία στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Τα κενά όμως και οι αδυναμίες εφαρμογής του νόμου έχουν δείξει ότι απαιτείται η άμεση και πλήρης αναμόρφωσή του, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος νόμος αποκλειστικός για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο οποίος να είναι και λειτουργικός. Παράλληλα, ζητήθηκε η θέσπιση διατάξεων που θα συμπεριλαμβάνουν κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων και κηδεμόνων τους σε εποχικές θέσεις εργασίας και θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή. Συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με συνεργάτες του υπουργού και στελέχη της Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που κατέθεσαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος για το εργασιακό των ατόμων με αναπηρία. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για θέματα που αφορούν στη Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής με τον υπουργό. Με το πέρας της συνάντησης με τον κ. Βερναρδάκη, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς της βρίσκονται σε διαρκή προσπάθεια ώστε να θεσπιστούν εκείνα τα κατάλληλα μέτρα που αρμόζουν στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους και της εργασίας του. Η αδικία και η άνιση μεταχείριση σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε ότι αφορά στις προσλήψεις στο δημόσιο πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν ένα οδυνηρό παρελθόν».

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com