Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Εγκεφαλικό επεισόδιο στους άνδρες:Ποια ουσία μειώνει τον κίνδυνο?

Εγκεφαλικό επεισόδιο στους άνδρες: Η ουσία που μειώνει τον κίνδυνο

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η βλάβη που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει, οπότε τα κύτταρα που δεν παίρνουν οξυγόνο πεθαίνουν.
Ισχαιμικό είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο που προκαλείται όταν η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο σταματά εξαιτίας της παρουσίας θρόμβου σε ένα αγγείο που έχει υποστεί βλάβη από αρτηριοσκλήρυνση. Πρόκειται για τη συχνότερη μορφή εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να είναι ελαφρύ ή πολύ σοβαρό και τα αποτελέσματά του προσωρινά ή μόνιμα.
Οι άνδρες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος διαθέτουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στις ΗΠΑ παρατήρησαν μετά από μελέτη 14 ετών ότι οι πιθανότητες εμφάνισης ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου ήταν κατά περίπου 30% μικρότερες μεταξύ των ατόμων που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυλλικού οξέος.
bigstock Stroke cerebrovascular acci 78569471
Στο πλαίσιο της 14ετούς μελέτης, οι επιστήμονες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 43.732 άνδρες, ηλικίας από 49 έως 75 ετών, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στις διατροφικές συνήθειές τους και στη σχέση των τελευταίων με την πιθανότητα εμφάνισης ισχαιμικού ή αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης εκδηλώθηκαν 725 κρούσματα αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, εκ των οποίων τα 455 ήταν ισχαιμικά. Οι άνδρες που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυλλικού οξέος -οι μισοί εκ των οποίων λάμβαναν σε καθημερινή βάση περίπου 821 μικρογραμμάρια της βιταμίνης- είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν κατά μέσο όρο 262 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος την ημέρα.
Η ίδια μελέτη διαπίστωσε πως οι υψηλές δόσεις βιταμίνης B12 ελαττώνουν επίσης το ενδεχόμενο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, κάτι που δεν αποδείχθηκε αντίστοιχα για τη βιταμίνη Β6.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/342666-egkefaliko-epeisodio-stous-andres-i-ousia-pou-meionei-ton-kindyno#ixzz46eSj8gVl


Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com