Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Σκοτώνουν τα άτομα με αναπηρία: Τους κόβουν το επίδομα μετά από εντολή των Θεσμών

Την διακοπή της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η πολιτική εφαρμογή του εισοδήματος αλληλεγγύης σε 30 δήμους της χώρας θα καθυστερήσει 3 μήνες, αντί 1η Απριλίου, 1η Ιουλίου, λόγω της μη έγκρισης της πρότασης από τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία υποβλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν πως πλέον, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία εντός της ερχόμενης εβδομάδας, η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπως έχει μετονομαστεί, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.
Στο στόχαστρο των δανειστών έχουν βρεθεί περίπου 182.000 δικαιούχοι επιδομάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως, οι οποίοι απαιτούν οι πόροι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπως θα μετονομαστεί, να προέλθουν από αυτή τη πηγή κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απαίτηση του κουαρτέτου, κυρίως του ΔΝΤ, προέρχεται από το Μνημόνιο όπου προβλέπεται η πλήρης αναδιάρθρωση της προνοιακής πολιτικής, με στόχο την εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ, ήτοι 900 εκατ. ευρώ, για να εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Ακόμη οι δανειστές ζητούν την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος, των αναπηρικών επιδομάτων αλλά και των μη ανταποδοτικού χαρακτήρα επιδομάτων που δίνονται στα ΑΜεΑ.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας δεν αναμένεται να προχωρήσει, όπως επισημαίνουν στελέχη του, στην αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα περιλαμβάνει την πλήρη καταγραφή των δικαιούχων και των επιδομάτων.
Ακόμη η κα Φωτίου ανακοίνωσε ότι τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης θα ενσωματωθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα νέα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα. Για την στελέχωση τους θα γίνουν περίπου 1.400 προσλήψεις για τις ανάγκες των Κέντρων, μέσω ΑΣΕΠ.
Ειδικότερα, αναμένεται να πριμοδοτηθούν με επιπλέον μόρια όσοι απασχολούνται ήδη σε δομές αντιμετώπισης της φτώχειας. Τα Κέντρα Κοινότητας θα στεγάζονται σε 250 δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και με στόχο να καλύψουν το μεγαλύτερο φάσμα της ελληνικής επικράτειας. Σύμφωνα με το Υπουργείο θα ανοίξουν τις πύλες τους από την 1η Ιουλίου.
Στα Κέντρα Κοινότητας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα επιδόματα, τις προνοιακές παροχές, δράσεις αλληλεγγύης και θα μοιάζουν με ΚΕΠ για τους πιο ευάλωτους.Σκοτώνουν τα άτομα με αναπηρία: Τους κόβουν το επίδομα μετά από εντολή των Θεσμών

πηγη : http://www.athensmagazine.gr
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com