Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ-Δωρεάν μετακινήσεις ΑμεΑ, μάθετε που και πότε


Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, δωρεάν μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία και άλλα μεγάλα εκπτωτικά πακέτα για αυτούς που μετακινούνται σε καθημερινή βάση για να πάνε στη δουλειά τους, καθώς και κλιμακωτές εκπτώσεις, ανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων


Αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων θα εφαρμοστεί στην Ολυμπία Οδό μετά τον Μάρτιο του 2017, όποτε και προβλέπεται να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Κορίνθου, δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Όπως εξήγησε, «οι τελικές συμφωνίες με τους παραχωρησιούχους προβλέπουν την εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος, ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των τελών των διοδίων, αλλά και διευκολύνσεις, σαν και αυτές που εφαρμόστηκαν στην συμφωνία που κάναμε στον «Μωρέα»».

Δηλαδή, όπως ανέφερε ο Γιώργος Δέδες «δωρεάν μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία και άλλα μεγάλα εκπτωτικά πακέτα για αυτούς που μετακινούνται σε καθημερινή βάση για να πάνε στη δουλειά τους, καθώς και κλιμακωτές εκπτώσεις, ανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων».

Ο Γιώργος Δέδες τόνισε ότι «οι συμφωνίες που επιτυγχάνουμε με τους παραχωρησιούχους, θα είναι ικανοποιητικές για τους πολίτες και την κοινωνία».

Όσον αφορά στα έργα που πραγματοποιούνται στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, ο γραμματέας Υποδομών είπε ότι «βρισκόμαστε στην αιχμή μιας μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την έγκαιρη παράδοση του αυτοκινητόδρομου», προσθέτοντας ότι «ο Μάρτιος του 2017 είναι μία πιεστική, αλλά εφικτή ημερομηνία για την παράδοση των μεγάλων έργων».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε σαν δεδομένο», συνέχισε ο Γιώργος Δέδες, ότι «οι κατασκευαστές, οι παραχωρησιούχοι και το υπουργείο Υποδομών, έχουμε συμφωνήσει και γραπτώς σε εφικτά χρονοδιαγράμματα, που μέσω διαδικασιών εντατικοποίησης των εργασιών, θα μας οδηγήσουν στην παράδοση και της «Ολυμπίας» οδού και της «Ιονίας» οδού τον Μάρτιο του 2017, ώστε η χώρα να αποφύγει τα πρόστιμα και τις επιστροφές των ενισχύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Και κυρίως, όπως υπογράμμισε, «να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών, που τόσα χρόνια υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες αυτών των έργων».

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, τόνισε ότι είναι εφικτό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, ενώ σχετικά με την χρηματοδοτική ροή, είπε ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κατασκευής αυτών των έργων, που το Δημόσιο δεν χρωστάει ούτε ένα λεπτό του ευρώ στους παραχωρησιούχους και στους κατασκευαστές».

Αναφερόμενος στις εργασίες για την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι «εξελίχθηκαν οι δύο πρώτες δημοπρατήσεις και προχωράμε στην τρίτη, αλλά είχαμε την ατυχία να υπάρχει η αποχή των μηχανικών από τα όργανα των δημοπρατήσεων και των προκηρύξεων των διαγωνισμών».

Όμως, όπως σημείωσε, «είμαστε έτοιμοι να αναπληρώσουμε χρονικά το έδαφος που χάθηκε, κάνοντας πλέον τις δημοπρατήσεις ανά 20 ημέρες και όχι ανά μήνα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ώστε στις αρχές του φθινοπώρου, όπως είχαμε προαναγγείλει, να έχουμε ολοκληρώσει τις επτά από τις οκτώ συνολικά δημοπρατήσεις».

Σχετικά με την όγδοη δημοπράτηση που αφορά την περιοχή των Πατρών, ο Γιώργος Δέδες είπε ότι «θα συζητήσουμε για την πιθανή νότια χάραξη, ώστε να δούμε αν είναι εφικτό αυτό το έργο και με ποιους όρους μπορεί να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του παρόντος χρονικού σχεδιασμού».


Εάν θες να μοιραστής την ιστορία σου και να βοηθήσεις έτσι ένα άλλον συνάνθρωπο με ίδια αναπηρία  έλα και εσύ στο disabledbook
http://www.disabledbook.com/
Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidi

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com